Μακελειό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε κτίριή του ΟΗΕ που βρίσκεται στην αφγανική πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επτά αλλοδαποί εργαζόμενοι του ΟΗΕ δολοφονήθηκαν μετά από διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον πάστορα στις ΗΠΑ που έκαψε το Κοράνι. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο από αυτούς αποκεφαλίστηκαν.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ είχαν αναφέρει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι έως και 20 εργαζόμενοι του ΟΗΕ μπορεί να έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση σε κτήριο του Οργανισμού.

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης μετά από τις προσευχές της Παρασκευής, και μετά από δύο ή τρεις ώρες ξέσπασε η βία.

Μια μικρή ομάδα επιτέθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του ΟΗΕ, πετώντας πέτρες και σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν τελικά στο κτίριο, όπου και επιτέθηκαν στα θύματα.

Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν θάνατοι στο προσωπικό της αποστολής στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι ακόμη συγκεχυμένη.

Στη Μόσχα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τις διεθνείς δυνάμεις να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στον ΟΗΕ, μετά το μακελειό.

Αποτροπιαστική και δειλή χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν την επίθεση, προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο».

Την επίθεση καταδίκασε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φο Ράσμουσεν.

«Τα θύματα αυτών των επιθέσεων αφιερώνονται στο να βοηθήσουν τον αφγανικό λαό να οικοδομήσει μια καλύτερη ζωή. Στοχοποιώντας τους, οι επιτιθέμενοι έδειξαν κατάφωρη περιφρόνηση για ό,τι τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα στο σύνολό της προσπαθούν να κάνουν προς όφελος όλων των Αφγανών» σημείωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook