«Προσωπικό στοίχημα» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης το θέμα της αποτροπής των αυθαιρεσιών στην νήσο Χρυσή του Δήμου Ιεράπετρας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφο του Ν. Λασιθίου και ανέφερε:

«Μετά από τις επισκέψεις που έκανα στο νησί και διαπίστωσα τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν, αποφάσισα αυτό το κόσμημα της Μεσογείου να διατηρηθεί πάση θυσία, να αποτραπεί η καταστροφή του, αλλά παράλληλα να αξιοποιηθεί αφενός προς όφελος των Ιεραπετριτών, και αφετέρου να προκύψει όφελος για τον Δήμο. Οι κινήσεις που κάνουμε είναι προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Δεικτάκης επεσήμανε πως μετά από συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας αποφασίστηκε να εκδοθεί ένας κανονισμός λειτουργίας που θα αφορά το νησί.

«Προς το παρόν», όπως ανέφερε , «παρότι έχουν γίνει οι προτάσεις από την πλευρά μας και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία αυτού του κανονισμού. Σε συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Αναστασάκη και συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα, προτίθεμαι τις αμέσως επόμενες ημέρες να μεταβώ ξανά στην Ιεράπετρα ώστε να συντονίσουμε από κοινού τις υπηρεσίες προκειμένου πολύ σύντομα να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει η Επιτροπή η οποία θα κρίνει τι ενέργειες, και τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στο νησί ώστε να αποτραπεί η καταστροφή των κέδρων και της πανίδας που υπάρχει και να αποδοθούν τα ανάλογα οφέλη στον Δήμο.

Εάν οι υπηρεσίες δεν καταφέρουν να συντονιστούν, επειδή το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί για μένα «προσωπικό στοίχημα», πάρα πολύ σύντομα θα επιβάλω τις αποφάσεις που θα δώσουν την δυνατότητα ή στο δασαρχείο ή στο Δήμο, ανάλογα με τις προτάσεις που θα γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να προχωρήσουν στην λειτουργία του κανονισμού ο οποίος θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί άμεσα».

Σε ερώτηση εάν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις υφιστάμενων αυθαιρέτων στη νήσο Χρυσή, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης δήλωσε ότι όλα τα αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν. Ήδη όπως είπε, έχει παρθεί απόφαση και ο αρμόδιος Δασάρχης ο κ. Συλλιγάρδος με ίδια μέσα χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του κράτους θα το πραγματοποιήσει μέσα στο μήνα Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook