Το Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη επισκέφτηκε στο Δημαρχείο, πολυμελής επιτροπή ενεργών πολιτών και του εξέθεσαν τους σοβαρούς προβληματισμούς των για την αποξήλωση των δημοσίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι, ήταν η προσωρινή παύση λειτουργίας του ιστορικού Ειρηνοδικείου Βιάννου και η μεταφορά του στο Καστέλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ο κ. Μπαριτάκης, άκουσε μετά προσοχής τους προβληματισμούς των πολιτών, καθώς και ο ίδιος έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις του για τα ζητήματα αυτά, για τα οποία άλλωστε, έχει ενημερώσει τόσο τα αρμόδια υπουργεία, όσο και τους βουλευτές του νομού.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου ο Περιφερειάρχης Κρήτης αλλά εκπρόσωποι φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης .

Ο κ. Μπαριτάκης δήλωσε: «Κατανοώ απολύτως τους προβληματισμούς των συνδημοτών μας, καθώς καθημερινά βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της περιοχής μας από το κεντρικό κράτος».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των πολιτών τόνισαν ότι, μετά και το τελευταίο κρούσμα της μεταφοράς του Ειρηνοδικείου, το ποτήρι ξεχείλισε και υπάρχει τεράστια κοινωνική δυσφορία. «Προειδοποιούμε τους αρμόδιους να αφουγκραστούν τα κοινωνικά μηνύματα και να αποκωδικοποιήσουν σωστά την οργή των πολιτών, για να μη βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις», είπαν χαρακτηριστικά.