Το \”Μουσείο Λέοπολντ\” της Βιέννης καλεί τους επισκέπτες της επιτυχημένης έκθεσής του \”Γυμνοί Άνδρες – από το 1800 ως τις μέρες μας\” να… γδυθούν στις 18 Φεβρουαρίου για μια βραδιά γυμνιστών, δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου.

\”Κατόπιν του αιτήματος πολλών συλλόγων γυμνιστών, αποφασίσαμε να προσφέρουμε αυτήν την δυνατότητα στους λάτρεις του γυμνισμού\”, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του μουσείου Κλάους Ποκόρνι.

\”Το μουσείο μας θα είναι μια ζώνη χωρίς ρούχα για ένα βράδυ\” στις 18 Φεβρουαρίου\”, προσθέτει ο ίδιος σε μήνυμά του με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. \”Προσκεκλημένοι είναι οι γυμνιστές!\”, σημειώνει.

Η έκθεση αυτή, η οποία αρχικά προβλεπόταν να διαρκέσει ως τις 21 Ιανουαρίου, παρατάθηκε ως τις 4 Μαρτίου. Από τις 19 Οκτωβρίου έχει προσελκύσει πολύ κόσμο, επιτρέποντας στο μουσείο να αυξήσει κατά σχεδόν ένα πέμπτο τον αριθμό των επισκεπτών του το 2012 σε σχέση με το 2011.

Καθώς οι εκθέσεις με θέμα το γυμνό στην τέχνη περιορίζονταν μέχρι σήμερα στο γυναικείο γυμνό, το βιενέζικο μουσείο ήθελε να αφιερώσει μια έκθεση στο ανδρικό γυμνό.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook