Φρούριο θυμίζει η αυστριακή πρωτεύουσα και τα χειμερινά ανάκτορα του Χόφσμπουργκ εξαιτίας του αμφιλεγόμενου «Χορού των Ακαδημαϊκών» που διοργανώνει το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα των Ελευθέρων με χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν συγκεντρωθεί, ενώ αναμένονται και άλλοι από τη γειτονική Γερμανία.

Οι αστυνομικές αρχές υπολογίζουν ότι θα συγκεντρωθούν περίπου πέντε χιλιάδες διαδηλωτές, με τις αυστριακές εφημερίδες να υποστηρίζουν ότι βρίσκονται καθοδόν και άλλοι χίλιοι «αναρχικοί» από τη Γερμανία, καθώς δεκάδες οργανώσεις έχουν καλέσει σε διαδηλώσεις και πορείες κατά της ακροδεξιάς εκδήλωσης στην οποία θα συμμετάσχουν και γνωστοί εκπρόσωποι της πανευρωπαϊκής Ακροδεξιάς.

Οι διοργανωτές της αποψινής σύναξης της «ελίτ» και των «διανοούμενων» της ακροδεξιάς ανακοίνωσαν ότι περιμένουν περίπου τρεις χιλιάδες επισκέπτες.

Ανάμεσά τους, τελικά, δεν θα βρίσκεται ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος «την έκανε» μόλις πληροφορήθηκε για την παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών έξω από τα Ανάκτορα.

Ο «Χορός» έρχεται να αντικαταστήσει την χοροεσπερίδα της αυστριακής ακροδεξιάς «Αδελφότητα» που πραγματοποιούνταν μέχρι πέρυσι, καθώς οι διαχειριστές των ανακτόρων δεν ενέκριναν τη διοργάνωσή της εξαιτίας τω επεισοδίων με τραυματισμούς και συλλήψεις που είχαν σημειωθεί.

Η περσινή διοργάνωση «συνέπιπτε» με την 67 η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης στο Άουσβιτς που τιμάται διεθνώς ως «Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος», γεγονός που είχε θεωρηθεί ως επιπλέον πρόκληση και χλευασμός απέναντι στα θύματα του ναζισμού και τους δημοκρατικά σκεπτόμενους ανθρώπους στην Αυστρία, κατεβάζοντας πάνω από 10.000 διαδηλωτές στην προ των ανακτόρων Πλατεία των Ηρώων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Βιέννη, κατά την περίοδο της Αποκριάς» είναι η βασίλισσα των χορών-χοροεσπερίδων και των πάρτυ μασκέ, καθώς πραγματοποιούνται πάνω από 450 τέτοιες εκδηλώσεις με τα πιο περίεργα ονόματα.

Μερικές από αυτές είναι ο χορός των «Λουλουδιών», της «Φαρμακολογίας», των «Δημοσιονομικών», του «Πολυτεχνείου», των «Νομικών», των «Γιατρών», όπως και εκείνοι των «Ζαχαροπλαστών», των «Αξιωματικών», των «Καφετζήδων», των «Κυνηγών», αλλά και των «Προσφύγων», με τον «χορό των χορών».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook