Δημόσια τοποθέτηση υπέρ των προτάσεων του υπουργού Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Peter Altmaier, για τον περιορισμό των επιδοτήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πραγματοποίησε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κατέστησε επίσης σαφές ότι προτίθεται να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε σημαντικές τις προτάσεις του υπ. Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι αυτές θα πρέπει να συζητηθούν. Πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία από όλα τα κόμματα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.

«Για μένα είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εάν θέλουμε να επιτύχουμε τρία πράγματα: βιωσιμότητα των τιμών, φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση και ασφάλεια του εφοδιασμού», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος των προτάσεων του Altmaier είναι ο περιορισμός της επιβάρυνσης των καταναλωτών από το τέλος ΑΠΕ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών του ρεύματος και η εξυγίανση του λογαριασμού ΑΠΕ του οποίου το έλλειμμα διογκώνεται συνεχώς.

Μεταξύ των προτάσεων του γερμανού Υπουργού Περιβάλλοντος περιλαμβάνεται ο καθορισμός ενός ανώτατου ορίου για τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ καθώς και μέτρα όπως το προσωρινό πάγωμα των πληρωμών για τους νέους παραγωγούς «πράσινης» ενέργειας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τη στήριξή του προς τις προτάσεις Altmaier έχει εκφράσει και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ.

energypress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook