Aλλάζει το καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δίνει τη δυνατότητα να διασωθεί ασφαλιστική εταιρεία με την έκδοση προνομιούχων μετοχών κατά τα πρότυπα που έχουν ακολουθηθεί και για τις τράπεζες.

«Οι προνομιούχες μετοχές παρέχουν στο ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο, μέσω εκπροσώπου του» όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο.

Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», που είναι σε δημόσια διαβούλευση (opengov.gr) και στο άρθρο 1 του ν. 3723/2008 (Α΄250) προστίθεται παράγραφος 7, ως εξής:

«7. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις ανώνυμες εταιρίες ιδιωτικής ασφάλισης που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, εφόσον έχουν υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος σχέδιο αναδιάρθρωσης, στο οποίο προβλέπεται συγχώνευση με απορρόφηση ή με σύσταση νέας εταιρείας του ίδιου κλάδου, το οποίο κατά την κρίση της εποπτικής αρχής διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και φερεγγυότητα του νέου σχήματος».

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook