Ξεκινούν στις 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για της μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόκειται για το πρόγραμμα \”Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013\”, δημόσιας δαπάνης 456 εκατ. ευρώ. Το news.gr παραθέτει συγκεντρωμένη όλη τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε για να κατατοπίσει όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων κλιμακώνονται από 40 έως 60 %, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών (π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κλπ.) σε ποσοστό 25%, οι οποίες πάντως δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 40% του προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου.

Ανάμεσα στα επαγγέλματα που ενισχύονται είναι η παραγωγή ζυμαρικών, η απόσταξη αλκοολούχων ποτών, όσοι ασχολούνται με υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις, φωτογράφοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, παιδότοποι, αθλητικές εγκαταστάσεις και σειρά ακόμη επαγγελμάτων. Το ποσό ενίσχυσης ξεκινά από 20.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει τις 300.000 ευρώ.

Για την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ

Πού θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες

Για την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ. Σημειώνεται ότι το Γραφείο Πληροφόρησης Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα είναι στο τηλεφωνικό κέντρο 801 11 36 300. Επίσης ο Ενδιάμεσος Φορέας για την υλοποίηση του έργου (ΕΦΕΠΑΕ) παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους στο τηλέφωνο 210 – 6985210.

news.gr/Παναγιώτης Ευθυμιάδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook