Συντονισμένο σχέδιο για αποκλεισμό από θαλάσσης και μπλόκα στους δρόμους φοβάται η κυβέρνηση μετά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών που όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστούν και μετά την Κυριακή αλλά και την σταδιακή ενίσχυση των μπλόκων των αγροτών.

Δεν είναι τυχαίο πως στη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες αργά το βράδυ στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο κλήθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας .

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να κινητοποιεί τις δυνάμεις του που είναι ισχυρές στην ΠΝΟ αλλά και πως θα επιχειρήσει να καθοδηγήσει την αγροτική κινητοποίηση μέσω των τρακτέρ στη Νίκαια που ελέγχονται από το στέλεχος του ΚΚΕ Β Μπούτα.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι η κυβέρνηση κοιμάται με τα τσαρούχια , είναι γελασμένοι» έλεγε στέλεχος της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει δυναμική αντιμετώπιση. Σε πρώτη φάση αναζητούνται, άμεσες λύσεις χωρίς κόστος σε θεσμικά ζητήματα των ομάδων που κινητοποιούνται καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για χρηματοδοτικές ενισχύσεις. «Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις με τρόπο που να μην διακυβεύσει τη δημοσιονομική προσπάθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Στουρνάρας μετά από τετράωρη σύσκεψη.

Ακόμη και να δοθούν λύσεις όπως να πληρώνουν οι αγρότες νυκτερινό τιμολόγιο στη ΔΕΗ όπως έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της επιχείρησης στην επιτροπή της Βουλής ή νέες ρυθμίσεις αγροτικών δανείων είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να καλυφθούν τα αιτήματα των αγροτών που αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος καλλιέργειας.

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσουν οι αστυνομικές δυνάμεις σε μια μαζική ταυτόχρονη έφοδο των αγροτών στους δρόμους σε όλες τις περιοχές» σημειώνει κορυφαίος υπουργός καθώς φοβάται ότι θα επιχειρηθεί όταν θα έλθει κόπωση των αστυνομικών δυνάμεων .

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση ακόμη είναι αν και κατά πόσο θα συμπορευθούν στους « ντόκους και τους δρόμους» τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ . Κορυφαίοι υπουργοί είναι διχασμένοι για τη στάση που θα τηρήσει το ΚΚΕ έναντι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνουν υποστηρικτικά στα γεγονότα και τις κινητοποιήσεις.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το ΚΚΕ δε θα επιτρέψει στο ΣΥΡΖΙΑ να εμπλακεί και να καρπωθεί οφέλη ενώ η μειοψηφία εκτιμά πως τελικά θα συμπορευθούν τα δυο κόμματα ανεξάρτητα από τους πολιτικούς στόχους που έχουν.

Γι αυτό στο Μαξίμου χαράσσουν μια γραμμή που θα έχει ως στόχο να προσεγγίσει την κοινωνία καθώς θεωρούν ότι οι πολίτες επιδοκιμάζουν πολιτικές σταθερότητας και ασφάλειας και όχι αναταραχής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook