Την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου εθνικού πατριωτικού μετώπου που θα εμποδίσει το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και δεν θα επιτρέψει τον έλεγχό του από τους ξένους δανειστές, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος. Καμμένος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν την έναρξη του πρώτου προσυνεδρίου του κόμματος στην Καβάλα.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να διαφυλάξει τον ορυκτό πλούτο της χώρας μαζί την εθνική περιουσία των Ελλήνων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αποτροπής ανάπτυξης της χώρας. «Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος, «μπορεί να ζήσει χωρίς μνημόνια και οι Έλληνες μπορούν από μόνοι τους να φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο τους».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ερωτηθείς, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ υπογραμμίζοντας ότι μοναδικός σκοπός του ταξιδιού ήταν η κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Άσκησε δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας ότι άφησε τον κ. Ερντογάν να εμπλακεί στα εσωτερικά της χώρας ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να ακυρωθεί νόμος του κράτους που πρόσφατα ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο αναφορικά με το θέμα των ιμάμηδων.

Έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής που εμπλέκεται στα εσωτερικά της Θράκης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να διαπραγματεύεται τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ερωτηθείς, αν διαβλέπει εκλογές στο άμεσο μέλλον ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται με εκβιασμούς. Οι εκλογές σχετίζονται με τον πατριωτισμό των Ελλήνων και αν θα συνεχίσουν να ανέχονται αυτή την κατάσταση».

Επίσης, έθεσε θέμα έλλειψης δημοκρατίας ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου. «Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει ανασταλεί, βρισκόμαστε υπό καθεστώς κατοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση δεν απαντά πλέον στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Μόνον εγώ ζήτησα έξι φορές από τον πρωθυπουργό να μας ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας και δεν έρχεται στη Βουλή. Το ίδιο συμβαίνει με τους υπουργούς ακόμα και τους διορισμένους, δεν απαντούν σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις δεν έρχονται στη Βουλή.»

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργήθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου 2012 μέσα από μια λαϊκή προσπάθεια δημιουργίας ενός ανοιχτού εθνικού και πατριωτικού μετώπου για την αντιμετώπιση του μνημονίου.

«Ενός μνημονίου που αποδείχθηκε λάθος σύμφωνα με τις δικές τους παραδοχές, που έφερε 1.850.000 ανέργους, που δημιούργησε χιλιάδες λουκέτα, που οδήγησε οικογένειες σε απόγνωση και εκατοντάδες παιδιά να υποσιτίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ένα κίνημα χωρίς δομές και χρηματοδότηση κατάφερε να επιβιώσει παρά τους τόνους λάσπης που δέχθηκε και να υψώσει μια άλλη φωνή απέναντι στις προσπάθειες του πολιτικού συστήματος που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της χώρας».

iv.gr/Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ