Τελευταία ενημέρωση: 20:10

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας δύο ανδρών που αναζητούνταν και τελικά συνελήφθησαν για την απόπειρα ένοπλης ληστείας που έγινε πρωινές ώρες της 27-12-2012 σε υποκατάστημα Τράπεζας της Θήρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Μιχαηλίδη Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής
\"\"
Μπουρζούκο Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική
\"\"
Πολίτη Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής
\"\"
Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας – Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής

\"\"

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω άτομα, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected] της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Φίλος του Γρηγορόπουλου ένας εκ των τεσσάρων

Την ώρα που η Αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια πληροφορία για την ταυτότητα του ενός και την ενδεχόμενη σχέση του με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με το zougla.gr, ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στην Αγροτική τράπεζα και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο στο Βελβεντό, φέρεται να ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο εν λόγω συλληφθείς φέρεται να ήταν παρόν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2008 και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των δύο αστυνομικών.

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να είναι και τρία καταζητούμενα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και συγκεκριμένα ο γνωστός ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος», και άλλα δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει τα αρχικά Δ.Π..

Σε βάρος των δύο εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες -μέχρι να διαπιστωθεί η εμπλοκή ή μη του τρίτου στου Πυρήνες της Φωτιάς- είναι σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, προκειμένου να τους απαγγελθούν οι προβλεπόμενες κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr o νεαρός που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς μετά από τη διπλή ληστεία σε Αγροτική τράπεζα και ταχυδρομικό ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης και είναι εγγονός διάσημου και πολύκροτου συγγραφέα φέρεται πως δεν ήταν ένας απλός ληστής, αλλά μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς οι οποίο «χτύπησαν» προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για την χρηματοδότηση τγης οργάνωσης και την αγορά βαρύ οπλισμού.

Ο νεαρός ανακρίνεται από την αντιτρομοκρατική προκειμένου να εξακριβωθεί ο ρόλος τους και η εμπλοκή του στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ληστεία στην Κοζάνη οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής που ανέλαβαν τις έρευνες για την υπόθεση, μελετώντας τον τρόπο δράσης και τον οπλισμό των ληστών στον Βελβεντό εμφανίζονταν βέβαιοι ότι αποτελεί χτύπημα τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αλλωστε ανάλογα χτυπήματα έχουν γίνει και στο παρελθόν με ληστές να επιλέγουν για λόγους «ασφαλείας» να χτυπήσουν περιφερειακά όπως στην Εύβοια, την Πάρο και άλλες περιοχές.

Αναζητούν στην Κοζάνη τη γιάφκα της οργάνωσης

Μετά τη σύλληψη του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και του «Δ.Π.» που ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς» η ΕΛ.ΑΣ «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, καθώς υπάρχουν υποψίες πως οι δράστες νοικιάζουν στην περιοχή σπίτι, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν γιάφκα. Ετσι έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι εντοπισμού του κρησφύγετου στο οποίο οι ληστές – τρομοκράτες θα κρύβουν οπλισμό, ίσως και στοιχεία για τα τα επόμενα χτυπήματα τους.

Παράλληλα αστυνομικοί στήνουν μπλόκα και ερευνούν κάθε πληροφορία , μάλιστα αναζητούν ενα τζιπ, το οποίο άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη του τρία άτομα νεαρής ηλικίας.

Ξανά στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall

Η εμπλοκή μελών των Πυρήνων της Φωτιάς στις ληστείες της Κοζάνης και η σύλληψη τους έφερε ξανά στο προσκήνιο το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall προκειμένου να ερευνήσουν οι αστυνομικοί αν τα συγκεκριμένα άτομα ήταν την Κυριακή που σημειώθηκε η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι.

Παράλληλα εξετάζονται εξονυχιστικά τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις. Την ίδια ώρα, πέντε οχήματα που βρέθηκαν διαλυμένα στην περιοχή λίγη ώρα μετά τη ληστεία γίνονται φύλλο και φτερό σε μια προσπάθεια να βρεθούν πολύτιμα στοιχεία και DNA που θα δείξουν νέα πρόσωπα.

Ποιός είναι ο τοξοβόλος

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» ήταν γνώριμος των Αστυνομικών Αρχών καθώς έχει συλληφθεί άλλες τρεις φορές, ωστόσο και στις περιπτώσεις είχε αφεθεί ελεύθερος. Ο νεαρός έχει… πλούσιο παρελθόν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αστυνομίας. Σύμφωνα με τη zougla.gr, ο «Τοξοβόλος» είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

Το παρατσούκλι «Τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον νεαρό που συνελήφθη την Παρασκευή μετά τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό, από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Τον Φεβρουάριο του 2011, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην απολογία του είχε αρνηθεί ότι είχε πάνω του τσεκούρι για το οποίο υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί το «πρόσθεσαν» στα κατασχεθέντα στην κατοχή του αντικείμενα ,ενώ για το τόξο είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο.

Το χρονικό της ληστείας στον Βελβεντό

Οι ένοπλοι κρατώντας καλάσνικοφ, αφού έσπασαν τα τζάμια με βαριοπούλα, εισέβαλαν στην τράπεζα και στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο του Βελβεντού. Στην περιοχή έφτασαν με δύο αυτοκίνητα. Πήγαν πρώτα στο Ταχυδρομείο και στη συνέχεια η δεύτερη ομάδα χτύπησε στο υποκατάστημα της Αγροτικής που βρίσκεται 100 μέτρα πιο κάτω.

Αφού άρπαξαν 200.000 ευρώ από την αγροτική τράπεζα και 5.000 ευρώ από το Ταμιευτήριο μπήκαν στα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση το Μετόχι.

Οι βαριά οπλισμένοι κακοποιοί που φορούσαν κουκούλες έδειξαν ασυνήθιστη ψυχραιμία, καθώς περίμεναν 15΄λεπτά για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της Αγροτικής Τράπεζας που είχε χρονοκαθυστέρηση!

Οπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση και ξεκίνησε άγρια καταδίωξη με αποτέλεσμα να συλληφθούν και ήδη έχει συλλάβει τέσσερις από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Αμέσως κλήθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αφού ο οπλισμός έδειχνε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ένας ακόμη άνδρας στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ένα κλεμμένο ασθενοφόρο, όχημα με το οποίο θα διέφευγαν οι κακοποιοί.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook