Τελευταία ενημέρωση 11:52

Με νέα 48ωρη απεργία, τη Δευτέρα και την Τρίτη 4 και 5 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες, όπως αποφάσισε το πρωί της Κυριακής η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Μετά και τη νέα αυτή εξέλιξη στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται και η αναχώρηση πλοίου από το λιμάνι του Ηρακλείου το οποίο θα μεταφέρει φορτηγά με αγροτικά προϊόντα, βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης.

Χθες μετά από διαβουλεύσεις και μέσα σε κλίμα έντασης αποφασίστηκε τελικά να αναχωρήσει πλοίο φορτωμένο με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από το λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα το βράδυ σύμφωνα με την εκ νέου δέσμευση του κ. Δεικτάκη, εκτός απροόπτου όμως και φυσικά αν αυτό επιτραπεί από τους απεργούς.

Πάντως τα μηνύματα  που φθάνουν από τους απεργούς στην πρωτεύουσα αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να αναχωρήσει κανένα πλοίο εφόσον η απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα πάντως χθες το απόγευμα είχε επικρατήσει αναβρασμός στο Ηράκλειο από συγκεντρωμένους αγρότες που απέκλεισαν την παραλιακή οδό από το ύψος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητώντας να τους αφήσουν να φορτώσουν τα ευπαθή προϊόντα τους στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, ακόμα και αν αυτό δεν αναχωρούσε χθες.

Δεκάδες αγρότες με περίπου 200 νταλίκες από το Ηράκλειο και το Λασίθι οδηγήθηκαν προς το λιμάνι με τις νταλίκες τους μεταφέροντας οπωροκηπευτικά καθώς τους δόθηκε η υπόσχεση ότι δρομολογήθηκε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά το οποίο θα μεταφέρει τα προϊόντα τους.

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες και στα Χανιά οπού οι αγρότες της περιοχής ζήτησαν να βρεθεί λύση για την μεταφορά των προϊόντων τους στην Αθήνα και να δρομολογηθεί πλοίο που θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Σούδας με προορισμό των Πειραιά.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o Αντιπεριφερειάρχης Χανίων  Απόστολος Βουλγαράκης έγιναν επαφές από την πλευρά της Αντιπεριφέριας για αν αναχωρήσουν κάποια φορτηγά από τα Χανιά μέσω Ηρακλείου αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν ήδη γεμίσει από τα φορτηγά της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook