«Είναι καλός ο Σαμαράς. Δεν το περίμενα ότι θα ήταν άξιος προσοχής. Αποδεικνύει όμως ότι είναι» λέει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στη Realnews, προβλέποντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα μείνει στη θέση του για πολλά χρόνια.

«Ίσως και να ξαναψηφίσω τώρα ΝΔ» προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος λέει καλά λόγια για την κυβέρνηση συνεργασίας «παρότι δεν είχαμε ποτέ τέτοια κουλτούρα, αν εξαιρέσει κανείς τα παραδείγματα των Κανάρη και Ζαΐμη».

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα του αναγνωρίζει το ρόλο, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συγκρούεται με την κυβέρνηση, εκτιμά όμως ότι δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος τάσσεται κατά της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, θα ήθελε όμως να έχει περισσότερες αρμοδιότητες, αρκεί να μην τις χρησιμοποιεί κάνοντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

«Στη Δημοκρατία όλα εξαρτώνται από τον έλεγχο. Σήμερα ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα έλεγχο», σημειώνει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για τη διαφθορά, τέλος, ζητεί να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και σημειώνει: «'Εχει σημασία να μπουν κάποιοι φυλακή».

 

in.gr