Οι τρεις σοροί θυμάτων θαμμένες στα ερείπια των πρώτων τριών ορόφων των γραφείων της Pemex στην Πόλη του Μεξικού ανεβάζουν στους συνολικά 36 νεκρούς τα θύματα της έκρηξης της Παρασκευής. Η εισαγγελία αφήνει ακόμη όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα αίτια της πολύνεκρης έκρηξης.

Τα τρία τελευταία θύματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, τα συνεργεία διάσωσης αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσουν τις έρευνες για επιζώντες και θύματα, όπως αναφέρει το Reuters.

Προς το παρόν, αγνοείται ακόμη ένας άνθρωπος -κατά τις αναφορές των μεξικανικών ΜΜΕ, πρόκειται για μία γραμματέα.

Μια πηγή της πολιτικής προστασίας είχε υποστηρίξει σχεδόν εξαρχής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η φονική έκρηξη προήλθε «από τη συσσώρευση του αερίου σε ένα συγκεκριμένο σημείο».

Ωστόσο, η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και η εισαγγελία που την διενεργεί αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες στη δημοσιότητα πριν αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

«Είναι ακόμη νωρίς για να πούμε εάν η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση, δυστύχημα ή αμέλεια» είχε πει ο εισαγγελέας Χεσούς Μουρίλο το βράδυ μετά την έκρηξη. Ο Μουρίλο, που βρέθηκε ξανά την Κυριακή στο σημείο της έκρηξης, δεν έκανε καμία αναφορά στην εξέλιξη της έρευνας.

in.gr