Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 αποτέλεσε σημείο καμπής στην κλιμάκωση του λεγόμενου αντάρτικου πόλεων στην Ελλάδα και ήλθε σε μία ιστορική συγκυρία που η ελληνική κοινωνία βρισκόταν σε αναβρασμό, πιεσμένη από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Το in.gr παρουσιάζει μία καταγραφή των περιστατικών πολιτικής βίας που έλαβαν χώρα από το 2008.

2008

21 Ιανουαρίου 2008: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με στόχους υποκαταστήματα τραπεζών και πολυτελή αυτοκίνητα σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

31 Οκτωβρίου 2008: Εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες, γραφεία της ΝΔ και ΙΧ στην Αττική

10 Νοεμβρίου 2008: Επίθεση με γκαζάκια εναντίον των γραφείων της ΝΔ στο Χαλάνδρι

13 Νοεμβρίου 2008: Διαδοχικές επιθέσεις με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη

3 Δεκεμβρίου 2008: Επίθεση με γκαζάκια έξω από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Κολωνάκι

7 Δεκεμβρίου 2008: Επεισόδια στις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

14 Δεκεμβρίου 2008: Συνέχεια διαμαρτυριών μία εβδομάδα μετά το φόνο του Αλέξη

20 Δεκεμβρίου 2008: Μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο

21 Δεκεμβρίου 2008: Επίθεση με μολότοφ και γκαζάκια σημειώθηκε στο κτίριο της οικονομικής υπηρεσίας της Αστυνομίας στη Ν.Φιλαδέλφεια. Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν ακόμα στο Ηράκλειο σε δύο τράπεζες και μια αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων. Οι επιθέσεις έγιναν από άγνωστους.

25 Δεκεμβρίου 2008: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στο Λεκανοπέδιο με υλικές μόνο ζημιές.

2009

9 Ιανουαρίου 2009: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μαζικές προσαγωγές

29 Ιανουαρίου 2009: Έξι αυτοκίνητα καταστράφηκαν από εμπρηστική επίθεση σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων BMW στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

5 Φεβρουαρίου 2009: Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη στο Κολωνάκι

12 Φεβρουαρίου 2009: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον δικαστικών, και άλλων στόχων, σημειώθηκε στην Αθήνα.

3 Μαρτίου 2009: Εμπρηστική επίθεση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά

25 Μαρτίου 2009: Εμπρησμοί σε τράπεζες και σε μία τηλεφωνική εταιρία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Προκληθήκαν μόνο υλικές ζημιές, οι οποίες όμως ήταν σοβαρές σε ορισμένες περιπτώσεις.

30 Μαρτίου 2009: Σωρεία εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκαν σε τράπεζες, γραφεία τοπικών οργανώσεων της ΝΔ και μια έκθεση σκαφών.

31 Μαρτίου 2009: Μπαράζ εμπρησμών σε τράπεζες, αυτοκίνητα και άλλους στόχους σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αττικής. Εκρήξεις σημειώθηκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Μαρίνου Αντύπα στο Νέο Ηράκλειο.

9 Απριλίου 2009: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στη Μητρόπολη Πειραιά, Αθηνών και Θεσσαλονίκης

13 Απριλίου 2009: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα εξαπέλυσαν άγνωστοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

18 Μαΐου 2009: Νύχτα εμπρησμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Το μπαράζ των επιθέσεων ξεκίνησε από την οδό Αγίου Αλεξάνδρου 97, στο Παλαιό Φάληρο, όπου άγνωστοι πυρπόλησαν μοτοσικλέτα αστυνομικού.

2 Ιουνίου 2009: Επίθεση με μολότοφ και μπογές πραγματοποίησαν επτά κουκουλοφόροι στις σκοπιές της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην οδό Φραγκουδή 11 στον Νέο Κόσμο.

4 Ιουνίου 2009: Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος Μελισσίων και ζημιές σε έξι αυτοκίνητα.

3 Ιουλίου 2009: Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο του γραφείου του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

4 Ιουλίου 2009: Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από την καταδρομική εμπρηστική επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο κτίριο της υπηρεσίας Πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών, στη διασταύρωση Πινδάρου 3 και Φιλόξενους στο Νέο Κόσμο.

17 Ιουλίου 2009: Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς: Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη στις 11 Ιουλίου 2009.

28 Ιουλίου 2009: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων, με γκαζάκια και μολότοφ, σημειώθηκαν σε γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας.

26 Αυγούστου 2009: Διαδοχικές εκρήξεις από γκαζάκια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι τοποθέτησαν τους μηχανισμούς σε οχήματα, ένα από τα οποία ανήκε στην Δημοτική Αστυνομία Νεάπολης.

2 Σεπτεμβρίου 2009: Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ λίγο νωρίτερα βόμβα είχε εκραγεί κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας: Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

5 Νοεμβρίου 2009: Δύο βόμβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι στην οδό Καλλιδρομίου 54 στα Εξάρχεια.

20 Νοεμβρίου 2009: Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας Νέας Ιωνίας, στη διασταύρωση Σελευκίας 2 και Αγίου Γεωργίου.

30 Νοεμβρίου 2009: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ άγνωστοι πυροδότησαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

5 Δεκεμβρίου 2009: Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στο κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, επί της οδού Μουρέλου, στο κέντρο της πόλης

6 Δεκεμβρίου 2009: Μολότοφ και συλλήψεις στην Αθήνα και ένταση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι.

2010

28 Ιανουαρίου 2010: Έκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του Κ.Σημίτη, επί της οδού Ακαδημίας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έσβησαν τη φωτιά

11 Φεβρουαρίου 2010: Επίθεση με πέτρες εναντίον αστυνομικών στην περιοχή της ΑΣΟΕΕ, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

28 Φεβρουαρίου 2010: Επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες πραγματοποίησε ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων εναντίον της αστυνομικής δύναμης στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

3 Μαρτίου 2010: Ο βιολόγος Λάμπρος Φούντας σκοτώθηκε σε συμπλοκή με την αστυνομία στην Δάφνη, ενώ είχε συλληφθεί στο παρελθόν στην κατάληψη του πολυτεχνείου το 1995.

18 Μαρτίου 2010: Εμπρηστικές επιθέσεις σε Εξάρχεια, Μελίσσια και Βριλήσσια

22 Μαρτίου 2010: Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αστυνομίας στην Πέτρου Ράλλη και το σπίτι του αντιπροέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

14 Απριλίου 2010: Μπαράζ επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, από τις οποίες οι δύο σε γραφεία βουλευτών, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη,με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες.

14 Απριλίου 2010: Επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Β\’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα.

1 Μαΐου 2010: Επεισόδια στο Σύνταγμα, στο περιθώριο των διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά

5 Μαΐου 2010: Νεκροί τρεις υπάλληλοι υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin Egnatia, επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, μετά από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι, αμαυρώνοντας την πρωτοφανή σε όγκο απεργιακή διαδήλωση. Ακολούθησαν φωτιές και επεισόδια σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

6 Δεκεμβρίου 2010: Επεισόδια, τραυματίες και μαζικές προσαγωγές στα συλλαλητήρια για τον Αλέξη.

30 Δεκεμβρίου 2010: Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Της επίθεσης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα την Ελευθεροτυπία και το Alter.

2011

5 Ιανουαρίου 2011- Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 30 Δεκεμβρίου 2010, ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

12 Ιανουαρίου 2011: Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άγγελου Κολοκοτρώνη στη Θεσσαλονίκη, με δύο ελαφρά τερυαματίες. Ακολούθησε δεύτερη ανάλογη επίθεση στην Ένωση Απόστρατων Αστυνομικών της πόλης.

16 Ιανουαρίου 2011: Εμπρηστικές επιθέσεις σε Βύρωνα, Μοσχάτο και Χαλάνδρι.Στο Βύρωνα εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια στην είσοδο της τράπεζας Proton Bank στην οδό Χρυσ. Σμύρνης 40, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην πόρτα και να ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στην είσοδο πρώην γραφείων του ΠΑΣΟΚ  στην οδό Γαλαξιδίου 30, στο Μοσχάτο. Από την έκρηξη έσπασε η τζαμαρία των γραφείων. Στην οδό Εθν. Αντιστάσεως 34 και Φιλ. Εταιρείας στο Χαλάνδρι, εξερράγησαν τέσσερα γκαζάκια στην είσοδο γραφείων κατασκευαστικής εταιρίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές εξωτερικά.

25 Ιανουαρίου 2011: Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

8 Φεβρουαρίου 2011: Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην Κερατέα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Περίπου 1.000 κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τμήμα και πετούσαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

16 Φεβρουαρίου 2011: Φωτιά ξέσπασε το πρωί στην αίθουσα Οικονομίδη στο εσωτερικό της Νομικής Σχολής από εμπρηστικό μηχανισμό, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσαν γκαζάκια.

18 Μαρτίου 2011: Μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στην οδό Απόλλωνος, στο Σύνταγμα.

17 Απριλίου 2011: Μπαράζ εμπρησμών σε Αθήνα, Πειραιά και Σαλαμίνα: Ζημιές σε σπίτια και οχήματα

18 Απριλίου 2011: Επίθεση με γκαζάκια στα πολιτικά γραφεία της Φ.Πετραλιά και της Β.Παπανδρέου

19 Απριλίου 2011: Ζημιές αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ άφησαν πίσω τους επιδρομές κουκουλοφόρων στους σταθμούς Χολαργού και Συγγρού: Φιξ του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου των Αθηνών.

28 Ιουνίου 2011: Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών δυνάμεων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδας ακροδεξιών.

29 Ιουνίου 2011: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Αθήνα με φόντο την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Εκτεταμένες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, οδομαχίες και πρωτοφανής σε έκταση χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

19 Οκτωβρίου 2011: Τα επεισόδια που αμαύρωσαν την ογκώδη διαδήλωση κατά του πολυνομοσχεδίου άφησαν πίσω τους μεγάλο μέρος της περιοχής γύρω από τη Βουλή κατεστραμμένο, καθώς το Σύνταγμα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

6 Δεκεμβρίου 2011: Μολότοφ και δακρυγόνα στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ.Γρηγορόπουλου

13 Δεκεμβρίου 2011: Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

2012

21 Ιανουαρίου 2012: Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο του γραφείου Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μετσόβου 33.

29 Ιανουαρίου 2012: Οργάνωση με το όνομα «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού: Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο των γραφείων της Microsoft Hellas στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου.

31 Ιανουαρίου 2012: Επίθεση με γκαζάκια σε σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη

13 Φεβρουαρίου 2012: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο κατά του μνημονίου και πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Οι ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Άστυ» και τα κεντρικά της Alpha τυλίχτηκαν στις φλόγες.

27 Φεβρουαρίου 2012: Η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε το Σάββατο μέσα σε συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω, σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς

30 Μαρτίου 2012: Συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και φοιτητών σημειώθηκαν στο Φυσικό και Μαθηματικό Τμήμα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

3 Απριλίου 2012: Έκρηξη σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη στην Ακαδημίας από επίθεση με γκαζάκια.

19 Απριλίου 2012: Εμπρηστική επίθεση σε σταθμευμένα οχήματα στα Εξάρχεια

9 Μαΐου 2012: Ένταση επικράτησε μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όταν νεαροί μέσα από το χώρο του ιδρύματος πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

2 Σεπτεμβρίου 2012: Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κυψέλη

13 Σεπτεμβρίου 2012: Ναζιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπανγκλαντές πραγματοποίησε ομάδα 30 ατόμων στην Καλαμάτα.

16 Σεπτεμβρίου 2012: Άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς δύο μετανάστες στους Αγ.Αναργύρους.

1 Οκτωβρίου 2012: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από τις συγκρούσεις μεταξύ μετανατών και αντιεξουσιαστών από την μία πλευά και ακροδεξιών από την άλλη, στη συμβολή των οδών Φυλής και Μηθύμνης.

8 Οκτωβρίου 2012: Επίθεση με γκαζάκια σε συρμό του τραμ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

15 Οκτωβρίου 2012: Μερική τύφλωση Ελληνοαιγύπτιου από ρατσιστική επίθεση

18 Οκτωβρίου 2012: Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος στη διάρκεια της διαδήλωσης κατά των μέτρων λιτότητας. Εκατόν τρεις προσαγωγές και επτά συλλήψεις.

15 Νοεμβρίου 2012: Ένταση μεταξύ φοιτητών με τρεις τραυματίες έξω από το Πολυτεχνείο

26 Νοεμβρίου 2012: Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της πρώην γενικής γραμματέα Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ Μαρία Καλτσά ανέλαβε με προκήρυξή της στον ιστότοπο Ιndymedia η οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία».

7 Δεκεμβρίου 2012: Επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου στην Κηφισιά

8 Δεκεμβρίου 2012: Η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» (FAI) ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο.

19 Δεκεμβρίου 2012: Στο γραφείο της αντιπρυτάνεως του ΕΜΠ και καθηγήτριας στο τμήμα Χημικών Μηχανικών, Δανάης Διακουλάκη, εισέβαλε ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων.

30 Δεκεμβρίου 2012: Επίθεση με γκαζάκια στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου

2013

5 Ιανουαρίου 2013: Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας και εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Νέο Κόσμο.

6 Ιανουαρίου 2013: Νύχτα εμπρησμών στην Αθήνα, στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν γραφεία της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ στην Ηλιούπολη και του ΠΑΣΟΚ στο Βύρωνα, καθώς και δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στη Λ.Αλεξάνδρας και στο Παλαιό Φάληρο.

9-10 Ιανουαρίου 2013: Κατάληψη και Ανακατάληψη της βίλα Αμαλίας και επέμβαση της αστυνομίας.

11 Ιανουαρίου 2013: Mπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων από αγνώστους σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων, των .Γ. Οικονομέα, Α. Λιάρου, Π. Καρσιώτη, Α. Σκυλλάκου και Χ. Κώνστα.

11 Ιανουαρίου 2013: Οι «Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας» και η «Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από πέντε σπίτια δημοσιογράφων.

12 Ιανουαρίου 2013: Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Κυψέλη.

13 Ιανουαρίου 2013: Εμπρηστική επίθεση στην οικογενειακή οικία του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στο Λόφο του Στρέφη.

14 Ιανουαρίου 2013: Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (ATM) τραπεζών, πραγματοποίησαν άγνωστοι, στη Δραπετσώνα.

14 Ιανουαρίου 2013: Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

15 Ιανουαρίου 2013: Μετά την ανυπόγραφη «προκήρυξη» για την επίθεση στην οικία Κεδίκογλου, στο δικτυακό τόπο Indymedia αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης κείμενο για την ανάληψη ευθύνης σχετικά με το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αττική. Το κείμενο δεν φέρει υπογραφή οργάνωσης.

20 Ιανουρίου 2013: Βομβιστικό χτύπημα στο The Mall Athens στο Μαρούσι με δύο τραυματίες. Αγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε κάδο απορριμμάτων στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου.

24 Ιανουαρίου 2013: Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Mall στο Μαρούσι ανέλαβε με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Διπλή ληστεία στην ΑΤΕbank και στο Ταχυδρομικό Γραφείο από δέκα άτομα με καλάσνικοφ στον Βελβεντό Κοζάνης. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Για δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία βρέθηκαν αποτυπώματα ενός εκ των κατηγορουμένων σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η ίδια οργάνωση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook