Τη δική της άποψη για το θέμα του γηπέδου Περιβολίων εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ Πλατανιάς.

Παράλληλα παρουσιάζει μια σειρά από λόγους για τους οποίους δεν συναινεί στην παραχώρηση του γηπέδου στον Α.Ο. Χανιά.

Αναλυτικά:

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, επειδή διαχρονικά ενεργεί πάντα με διαφάνεια και κινείται στο φως και όχι στα… σκοτάδια «ανεπίσημων» σελίδων στο Διαδίκτυο λιγοστών υβριστών – λασπολόγων, οι οποίοι -υποτίθεται ότι- εκπροσωπούν ιστορικό σωματείο της πόλης μας, δηλώνει ότι η αλήθεια για το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, την ανακατασκευή του και το θέμα της χρήσης του έχει ως εξής:

1. Μετά την άνοδο του Πλατανιά Χανίων στη Super League ήταν υποχρέωση της πολιτείας η διάθεση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων για τη διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων της ομάδας μας. Οι ισχυρισμοί περί «καλής διάθεσης» κάποιων άλλων για «να παίξει και ο Πλατανιάς» μόνο γέλια προκαλούν.

2. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του μόνο γηπέδου στα Χανιά, στο οποίο θα μπορούσαν να διεξαχθούν αγώνες του πρωταθλήματος της Super League, έγινε από τον Δήμο Χανίων, που είχε την υποχρέωση, όχι στην Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, αλλά στους Χανιώτες φιλάθλους, οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία παρακολουθούν, τη φετινή περίοδο, μία Χανιώτικη ομάδα να αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

3. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων συνέδραμε σημαντικά για τον έγκαιρο εκσυγχρονισμό και την ταχεία αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων:

– Με ένα ποσό ύψους 180.000 ευρώ για: την πλήρη κατασκευή του αποστραγγιστικού συστήματος του γηπέδου, την πλήρη κατασκευή του αρδευτικού συστήματος ποτίσματος του χλοοτάπητα του γηπέδου, την πλήρη εργασία προμήθειας και εγκατάστασης του χλοοτάπητα του γηπέδου και την προμήθεια 650 πλαστικών καθισμάτων.

– Για την αγορά και τοποθέτηση των δημοσιογραφικών και άλλων θεωρείων (μπουθ), αξίας 45.000 ευρώ, που υπάρχουν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων και στα οποία στεγάζονται σε κάθε αγώνα, πλην των δημοσιογράφων και του τηλεοπτικού συνεργείου της NOVA, η Ελληνική Αστυνομία και η Στατιστική Υπηρεσία (Galanis Sports Data).

– Με ένα ποσό ύψους 15.000 ευρώ για την αγορά και την τοποθέτηση της υποδομής για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

– Με ένα ποσό ύψους 15.000 ευρώ, προσφορά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Στέλιου Βαρουξάκη, για την προμήθεια της άμμου.

– Τέλος, έγινε προσφορά, από τον α’ αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Μανώλη Μαθιουλάκη, όλων των εργασιών που εκτελέστηκαν από τα συνεργεία του. Οι εργασίες αυτές δεν ήταν λίγες, όπως καλά γνωρίζουν οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

4. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων πληρώνει στο ακέραιο, στον Δήμο Χανίων, άρα στην τοπική κοινωνία, όλες τις υποχρεώσεις της (φόρους) για κάθε αγώνα που διεξάγεται στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων. Συγκεκριμένα, καταβάλει από 3.000 ευρώ έως 8.000 ευρώ, ανά αγώνα, στον Δήμο Χανίων. Επίσης, παρά τη μη υποχρέωσή της, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κατέθεσε εγγυητική στον Δήμο Χανίων, ύψους 50.000 ευρώ, για την εξασφάλιση της καλής χρήσης του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων. Μήπως θυμούνται οι υβριστές – λασπολόγοι αν έχει πληρωθεί ποτέ ο Δήμος Χανίων για τη χρήση του γηπέδου παλαιότερα από άλλη ομάδα;

5. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων καταβάλει φέτος το ποσό των 70.000 ευρώ στη Super League για τη συντήρηση – φροντίδα του χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων. Και το καταβάλει η ομάδα μας, γιατί δικαιωματικά πήρε τη χρήση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων από τον Δήμο Χανίων, σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 8, του Κανονισμού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και το άρθρο 7,  παρ. 4, της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Super League.

6. Έναντι όλων αυτών, η προσπάθεια των λιγοστών υβριστών – λασπολόγων ήταν:

– Να κωλυσιεργήσουν τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του γηπέδου, με ισχυρισμούς για δήθεν «διαπλεκόμενες ατασθαλίες».

– Να υβρίζουν τον δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη επειδή έκανε το «έγκλημα» να παραχωρήσει τη χρήση του γηπέδου στη Super League για να διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος στα Χανιά.

– Να υβρίζουν, μέσω… ανεπίσημων ανακοινώσεων, τον α’ αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Μανώλη Μαθιουλάκη, γιατί ποτέ δεν του συγχώρησαν ότι η βοήθειά του, τόσο προς την ομάδα μας για την ανοδική της αγωνιστική πορεία τα τελευταία χρόνια, όσο και προς τον Δήμο Χανίων, για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, ήταν και μεγάλη και καθοριστική.

– Να μη συμμετέχουν ούτε με ένα ευρώ στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τού -κατά τα λεγόμενά τους- «δικού τους γηπέδου».

7. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων δηλώνει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το ιστορικό σωματείο του Α.Ο. Χανιά, το οποίο σέβεται απόλυτα και τιμά, όπως σέβεται απόλυτα και τιμά τους φίλους της ιστορικής ομάδας της πόλης μας. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι από τη στιγμή που έχει αυτή την προκλητική, απαράδεκτη και προσβλητική αντιμετώπιση από συγκεκριμένα δυο – τρία άτομα, τα οποία εμπλέκονται στη Διοίκηση του ιστορικού σωματείου και τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσβάλλουν και να μειώνουν με τη συμπεριφορά τους την ομάδα του Α.Ο. Χανιά, την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ στην παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων, για την αναβάθμιση, αλλά και για τη χρήση του οποίου κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλει σημαντικά ποσά και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο. Δηλώνει, δε, ότι δεν πρόκειται να επανέλθει στο συγκεκριμένο θέμα αν η υφιστάμενη απαράδεκτη κατάσταση και συμπεριφορά δεν αλλάξει ριζικά.

Εξαίρεση αποτελεί η ομάδα του Θησέα Περιβολίων, στην οποία ουσιαστικά ανήκε το γήπεδο και την οποία η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων βοηθά και υλικά και ηθικά για την επιβίωσή της.

Η χρήση και η συντήρηση του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων είναι αρμοδιότητες που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Χανίων στην Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, η οποία καταβάλει όλους τους προβλεπόμενους φόρους στον ιδιοκτήτη του γηπέδου, Δήμο Χανίων και έχει ως στόχο να διατηρήσει το συγκεκριμένο γήπεδο σε εξαιρετικά καλή κατάσταση προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενεί αγώνες της ανώτατης ποδοσφαιρικής κατηγορίας της χώρας μας, τους οποίους θα μπορούν να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι του Νομού Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook