Επιτακτική είναι η ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του έλκους των καστάνων τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Καστάνου Νομού Χανίων Νίκος Μπομπολάκης

Συγκεκριμένα ο κος Μπομπολάκης ζητεί την άμεση ανάθεση μελέτης για τη βιολογική αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως έχει ήδη συμβεί με επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επίσης αναφέρει ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Καστάνου Νομού Χανίων και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριών έχουν αποστείλει σχετικό έγγραφο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, τονίζοντας το πρόβλημα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε έγγραφη απάντηση ούτε προφορική ανταπόκριση.

\”Εμείς, ως καστανοπαραγωγοί, βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Είναι ολοκληρωτική η καταστροφή στα Εννιά Χωριά και τώρα \’πηγαίνει\’ και προς Παλαιά Ρούματα – Σέμπρωνα. Τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει παραγωγή καστάνου. Και απορώ για ποιον λόγο δεν μπορούμε να συντονιστούμε για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, για ένα τόσο σοβαρό εισόδημα του Νομού Χανίων όλοι οι αιρετοί του Νομού. Να πάμε να απαιτήσουμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μας δεχθεί. Ας μας πει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο», επεσήμανε ο κ. Μπομπολάκης, προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο θα πραγματοποιηθεί μαζική κινητοποίηση διαμαρτυρίας από δεκάδες καστανοπαραγωγούς έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook