Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο αδερφός του αείμνηστου δημοσιογράφου και συγγραφέα Μανόλη Δουλγεράκη, Μιχάλης, υπέγραψαν σήμερα το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής του συνόλου σχεδόν των βιβλίων του εκλιπόντος, στο δήμο Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για 2617 βιβλία, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την ίδρυση και λειτουργία της Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.

Όπως είναι γνωστό, το Δεκέμβριο του ’12, ο Μιχάλης Δουλγεράκης είχε επισκεφτεί το δήμαρχο Μαλεβιζίου και του είχε ανακοινώσει την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει στο δήμο το σύνολο σχεδόν των βιβλίων του εκλιπόντος, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν την Κρήτη και την ιστορία της. Ο Μιχάλης Δουλγεράκης είχε δηλώσει τότε ότι αυτή η κίνηση εκφράζει και την επιθυμία του Μανόλη, ο οποίος ήταν κάτοικος της Ροδιάς.

«Βασικό κριτήριο για την επιλογή του δήμου Μαλεβιζίου ως αποδέκτη της δωρεάς, είναι η εκτίμηση του συνολικού έργου της δημοτικής αρχής στο τομέα του πολιτισμού, αλλά και η πεποίθηση της οικογένειάς μας ότι η βιβλιοθήκη του Μανόλη θα αξιοποιηθεί από τον Κώστα Μαμουλάκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά την οικογένεια Δουλγεράκη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της δημοτικής αρχής για τη δωρεά και δήλωσε: «Όπως είναι φυσικό, μας συγκινεί και μας τιμά αυτή η κίνηση.

Ο αείμνηστος Μανόλης ήταν ένας ιδιαίτερα καλλιεργημένος άνθρωπος και καλός φίλος. Η δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης ήταν ένας από τους στόχους μας με σκοπό να καλυφτεί ένα σημαντικό κενό της περιοχής μας. Έπειτα και από αυτή τη σπουδαία δωρεά της οικογένειας Δουλγεράκη, οι διαδικασίες ίδρυσης της βιβλιοθήκης μας επισπεύδονται και πυρήνας της θα είναι τα βιβλία του αείμνηστου Μανόλη».