Εκ νέου ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χθες, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 31χρονο από το Ηράκλειο Κρήτης, για τη δολοφονία 31χρονης, που έγινε στον Βόλο, στις 16 Νοεμβρίου 2009. Η κοπέλα βρέθηκε στραγγαλισμένη στο μπάνιο του σπιτιού της.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να του αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά και του επέβαλε την πρωτόδικη ποινή.

Όπως εκτέθηκαν τα γεγονότα στο δικαστήριο, το θύμα υπό καθεστώς φόβου, είχε σύντομο δεσμό με τον δράστη κι όταν χώρισαν, εκείνος επέμενε να συνεχίσουν. Το βράδυ του φόνου ήρθε στον Βόλο και πήγε στο σπίτι της, ζητώντας της να επανασυνδεθούν κι όπως δέχτηκε το δικαστήριο, τη σκότωσε στραγγαλίζοντάς τη μέσα στο μπάνιο.

Τον δράστη, ο οποίος είναι από χωριό του πρώην Δήμου Κόφινα, τον είχε δει μέσα στο σπίτι πριν τον φόνο, γνωστός της κοπέλας, ο οποίος είχε και στιχομυθία μαζί του και μάλιστα ο δράστης, με τις ενέργειές του, προσπάθησε να ενοχοποιήσει εκείνον. Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, αρνήθηκε την ενοχή του, όπως είχε κάνει και στο πρωτόδικο δικαστήριο, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Στοιχείο της δίκης ήταν και τα αποτελέσματα εξέτασης DNA, που ήταν του δράστη, από ίχνη δέρματος που βρέθηκαν στα νύχια της κοπέλας, σημάδι ότι υπήρξε πάλη. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε για αυτό, ότι το θύμα τον χάιδεψε και για αυτό έμειναν τα ίχνη βιολογικού υλικού. Την ενοχή του, ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Μετά την καταδίκη ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές, όπου ήδη βρισκόταν.

Εφ. Ελευθερία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook