Πολιτικούς «τριγμούς» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει ένα non-paper που στέλνουν εντός και εκτός της Δεξιάς παράταξης μέλη της «καραμανλικής» πτέρυγας, το οποίο επί της ουσίας \”αθωώνει\” τον κ. Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας 2007-2009.

Το έγγραφο, συντάχθηκε με βάση το βιβλίο του πρώην «τσάρου» Ιωάννη Παπαθανασίου για την ελληνική οικονομία και μοιράστηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Δείτε εδώ όλο το κείμενο

Οι συντάκτες του non-paper, αναφέρουν επί της ουσίας ότι η Αντιπολίτευση δεν άφησε τον κ. Καραμανλή ούτε να κυβερνήσει, ούτε να περιορίσει το έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντας τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για να την οικονομική διαχείριση,το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος τού τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», ενώ κατηγορούν την αντιπολίτευση και τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, για «μπλοκάρισμα των μέτρων που είχε προτείνει».

Παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου ξόδεψε συνειδητά 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του την επόμενη χρονιά»,

Τέλος, οι συντάκτες του κειμένου παραδέχονται ότι ευθύνονται για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 όταν κατέρρευσαν τα φορολογικά έσοδα και σημειώθηκε έκρηξη του ελλείμματος την οποία καταγγέλλουν ως μεθοδευμένη, τονίζοντας ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της Τρόικας θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο Χρέος στο ύψος του 120% αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!», όπως καταλήγει το non-paper.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook