Έξυπνα φανάρια στους δρόμους της Πόλης του Ηρακλείου και εκσυγχρονισμού του Ηλεκτροφωτισμού με καλύτερη διαχείριση του Δικτύου και με μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε συνεργασία με τους Προϊσταμένους των τμημάτων Κυκλοφορίας –Συγκοινωνιών και Ηλεκτροφωτισμού -Σήμανσης κ. Ευτ. Σαρτζετάκη και Μ. Αρχαύλη που σε δύο μήνες θα έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους αλλά και το κόστος της παρέμβασης.


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ –ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης αφού με έξυπνα συστήματα ελέγχου κυκλοφορίας αλλά και πληροφόρησης για θέσεις στάθμευσης θα προσφέρουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και ενημέρωση στους οδηγούς ενώ με τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων της διαχείρισης του δικτύου Ηλεκτροφωτισμού θα επιτύχουμε μεγαλύτερη οικονομία και εξοικονόμηση ενέργειας.


ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Συγκεκριμένα στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού εξετάζεται η κατασκευή ενός συγχρόνου κέντρου ελέγχου διαχείρισης εξ αποστάσεως των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, με δυνατότητες :

– την άμεση καταγραφή και των καθημερινών προβλημάτων που παρουσιάζονται στον τομέα αυτόν.

– την ορθολογική διαχείριση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας.

– τον συνδυασμό του με νέου τύπου φωτιστικά τύπου LED που προβλέπετε να τοποθετηθούν στα δίκτυα μας.

ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

Στον τομέα της φωτεινής σηματοδότησης μελετάται η κατασκευή ενός κέντρου ελέγχου κυκλοφορίας το οποίο θα επιτρέπει :

1. την εξ αποστάσεως διαχείριση της κυκλοφορίας με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών προσαρμοζόμενο στις εκάστοτε καθημερινές απαιτήσεις ενός σύγχρονου δήμου.

2. τον συνδυασμό του με φωτεινούς σηματοδότες τεχνολογίας τύπου LED οι οποίοι θα ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς για τον χρόνο αναμονής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook