Η Κίνα υποδέχθηκε με μεγάλη λαμπρότητα το Έτος του Φιδιού. Σε όλη τη χώρα εκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν την κινεζική πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στο Πεκίνο, οι κάτοικοι τήρησαν το έθιμο αψηφώντας το τσουχτερό κρύο αλλά και την παράκληση από την πλευρά της κυβέρνησης να ανάψουν λιγότερα πυροτεχνήματα λόγω της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τους κινέζους ηγέτες να επισκέπτονται απλούς ανθρώπους τις γιορτινές ημέρες, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σι Τζινγκπίν, που θα αναλάβει την προεδρία το Μάρτιο, συνάντησε εργάτες στο μετρό του Πεκίνου.

Το κινεζικό νέο έτος σηματοδοτεί επίσης τη μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση πληθυσμού στον κόσμο, αφού περίπου 200 εκατομμύρια κινέζοι εργαζόμενοι συνωστίζονται σε τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους δικούς τους, που συχνά μένουν μακριά από τα αστικά κέντρα όπου εκείνοι εργάζονται.

Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί από τα 20 εκατομμύρια κατοίκους του Πεκίνου έφυγαν από την πρωτεούσα για τις γιορτές, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.

Για πολλούς Κινέζους, αυτές είναι οι μοναδικές διακοπές για ολόκληρη τη χρονιά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook