Διέψευσε το σενάριο για επιβολή «κουρέματος» στους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών, προχώρησε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βάσος Σιαρλή.

Τέτοιου είδους δηλώσεις έχουν ακουστεί κατά καιρούς σε κάποιες χώρες της ευρωζώνης. Εμείς έχουμε απαντήσει επανειλημμένα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, έχουμε αξιολογηθεί ως Κύπρος από διεθνείς οργανισμούς, και έχουμε πάρει εξαιρετικά καλή αξιολόγηση, καλύτερη από πολλές άλλες χώρες. Επομένως εμείς δεν αποδεχόμεθα αυτούς τους ισχυρισμούς. Φυσικά αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία που έχουν κάποιες χώρες στο σημείο αυτό και κάνουμε κάθε προσπάθεια για να τεκμηριώσουμε ότι τέτοια θέματα δεν υφίστανται, μέχρι να είναι πλήρως ικανοποιημένοι».

Στην ερώτηση του ανταποκριτή της «Κ», Νίκου Χρυσολωρά, αν υφίσταται θέμα κουρέματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των FT, ο κ. Σιαρλή ανέφερε: «Δεν είδα το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Κάποιος, όμως, μου το διάβασε και πρόκειται για ένα απίθανο σενάριο. Επομένως δίνεται υπερβολική σημασία σε ένα τέτοιο δημοσίευμα. Ξεκάθαρα, από τη δική μας την πλευρά, δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Θα ήταν παράνομο και για την κυπριακή και για την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και θα δεχθούμε τους όποιους ελέγχους από διεθνείς οργανισμούς.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook