Την ελπίδα οι ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς να μπορέσουν να συναντηθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα, εξέφρασε μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως έχει αξιόλογο δυναμικό, αλλά αναφερόμενος στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραμονή στο ευρώ, είπε ότι «συμμετέχει σε μία εκστρατεία φόβου την οποία προωθεί το ίδιο το σύστημα».

Αναφορικά με τη θέση του για αποχώρηση από το ευρώ, ο κ. Αλαβάνος είπε πως παρά το γεγονός ότι καμία μεγάλη πολιτική δύναμη δεν εκφράζει αυτή τη θέση, μέσα στην κοινωνία γίνονται οι σχετικές διεργασίες, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου ρεύματος που θα περιλαμβάνει επαναστατικές τομές για την Ελλάδα, οι οποίες δε θα αφορούν μόνο το νόμισμα.

Όπως είπε, «το νόμισμα δεν αρκεί από μόνο του, αλλά δεν μπορεί μια αλλαγή να μην έχει και το νόμισμα μέσα» και ανέφερε ως παράδειγμα την Ιαπωνία που υποτίμησε το γεν για να τονώσει την ανταγωνιστικότητά της.

«Πρέπει να κάνουμε το ίδιο αλλά δεν το κάνουμε. Ας σταματήσει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ακόμη, πως το ΚΚΕ «κλειδώνεται συνεχώς στον εαυτό του» και σημείωσε «ελπίζω, αν και όχι ιδιαίτερα, ότι στο συνέδριό τους θα μπορέσουν να κάνουν πολιτικά ανοίγματα».

Για τον Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ως μέλος της κυβέρνησης στηρίζει πολιτικές που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και «ανέχεται πολιτικές, μέχρι το ακραίο μέτρο της επιστράτευσης».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα κόμμα που υμνεί την πολιτική Ομπάμα».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook