Χωρίς αξιόλογες μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Η έλλειψη ειδησεογραφίας στους τομείς των τραπεζών και των αποκρατικοποιήσεων δεν δίνει έναυσμα στους επενδυτές για ρίσκο.

Στο δημοσιονομικό μέτωπο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τη Δεύτερα πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 159 εκατ. ευρώ. Ωστόσο αυτό επιτεύχθηκε χάρη στις μειωμένες επιστροφές φόρων και στην περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Αναμένουμε η αγορά να κινηθεί στα ίδια επίπεδα ελλείψει σοβαρών καταλυτών», ανέφερε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενόψει της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησής τους.

Εντός της ημέρας, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προχωρά στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου 13 εβδομάδων ύψους 1 δισ. ευρώ.

Στις 11:40 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 0,13% στις 1.012,05 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,5 εκατ. ευρώ περίπου. Χαμηλό της συνεδρίασης είναι οι 1.005,03 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 0,11% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 0,24%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,01%).

Ανοδικά κινούνταν 45 μετοχές, 44 πτωτικά και 16 παρέμεναν σταθερές.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της Γουόλ Στριτ σε αρνητικό έδαφος δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν χαμηλότερα κατά 0,22%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,27% και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε απώλειες 0,31%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,32% και στην Ιταλία 0,77%.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook