Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) – Αντισύλληψη – Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 14:30-16:30 στην αίθουσα συσκέψεων της 7ης Υ.Π.Ε. (Σμύρνης 26, Β΄ όροφος).

Το Σεμινάριο πραγματοποιεί η Δ/νση Προγραμματισμού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου για τριάντα-πέντε (35) εκπαιδευτικούς, που υλοποιούν προγράμματα αγωγής υγείας ή διδάσκουν το μάθημα της βιολογίας, με στόχο την ενημέρωση τους:

-για τους κινδύνους στην ανθρώπινη υγεία από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός HPV είναι γνωστό ότι προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και σε ολόκληρο τον κόσμο εμφανίζονται κάθε χρόνο περίπου 530.000 νέες περιπτώσεις του καρκίνου αυτού. Είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος στη γυναίκα παγκοσμίως.

-για το πρόβλημα των αμβλώσεων. Στη χώρα μας ο αριθμός των εκτρώσεων παραμένει υψηλός, (περίπου 150.000) και εκτιμάται ότι ο αριθμός των αμβλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο είναι απότοκο της έλλειψης συστηματικής διαπαιδαγώγησης για την αναπαραγωγική υγεία.

Τις εισηγήσεις θα κάνουν τα στελέχη – ιατροί της 7ης Υ.Π.Ε. και συγκεκριμένα οι:

* Νικολάου Μαρίνος, Επιμελητής Β΄ Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Νοσοκομείου Αγίου
Νικολάου με θέμα: «Από την πρόληψη στη θεραπεία των λοιμώξεων από τον ιό των
ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)»

 * Νιράκη Ευτυχία, Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, ΠΕ Ιατρών στην 7η Υ.Π.Ε. με θέμα:
«Αντισύλληψη – Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook