Τελευταία ενημέρωση: 19:00

Βροντερό παρών έδωσε σήμερα η κοινωνία της Ιεράπετρας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των Φορέων. Από τις 9 το πρωί ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία Ηρώου σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση που συμμετείχε σύσσωμη η κοινωνία.

Δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, τράπεζες, καταστήματα παρέμειναν κλειστά και χιλιάδες λαού συμμετείχε τόσο στην κεντρική εκδήλωση όσο και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ζητώντας να παραμείνει το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην πόλη, το Νοσοκομείο Ιεράπετρας να λειτουργήσει με αυτόνομη διοίκηση και προϋπολογισμό και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του λαού της περιοχής, να λειτουργήσει το πολυϊατρείο του Μακρύ Γιαλού και να επανέλθουν οι υπηρεσίες που απομακρύνθηκαν από την πόλη.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του:

\”Σήμερα, Όλοι οι Γεραπετρίτες και Γεραπετρίτισσες, Δίνουμε ένα βροντερό παρόν και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

Η Ιεράπετρα είναι ενωμένη και αποφασισμένη. Η Ιεράπετρα δεν διεκδικεί, απαιτεί όσα δικαιούται. Σύσσωμη η Γεραπετρίτικη κοινωνία συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Πολίτες, φορείς, οργανώσεις και Δήμος, με ομοψυχία, με αγάπη για τον τόπο, με αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε εδώ και Απαιτούμε από την Πολιτεία όσα δικαιούμαστε.

Απαιτούμε από την Πολιτεία να σταματήσει τώρα τον παραλογισμό των καταργήσεων, των συγχωνεύσεων και της υποβάθμισης.

Απαιτούμε από την Πολιτεία τα αυτονόητα. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός
και ο διωγμός της Ιεράπετρας.

Είμαστε όλοι εδώ σε μια συγκέντρωση που οργανώνουν οι ίδιοι οι πολίτες μας, για να στείλουμε ένα ειρηνικό μήνυμα και να διατρανώσουμε τη βούλησή μας, να στηρίξουμε τον τόπο μας.

Είμαστε εδώ για να καταλάβουν όλοι πως θέλουμε:

• Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης να παραμείνει στην πόλη,

• Να επιστρέψουν οι Υπηρεσίες μας

• Να λειτουργήσει αυτόνομα και με επάρκεια το Νοσοκομείο μας και το πολυιατρείο του Μακρύ Γιαλού.\”

Να σημειωθεί τέλος πως αμέσως μετά ο κ. Αναστασάκης αναχώρησε για την Αθήνα, όπου θα συμμετέχει στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Παιδείας για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook