Στα «κάγκελα» είναι οι βουλευτές της ΝΔ για τις ρυθμίσεις που επιφέρει ο νέος κώδικας ναρκωτικών που εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ\’ωνης Ρουπακιώτης, δηλώνοντας ότι το κόμμα τους θα καταψηφίσει δύο άρθρα του σχετικού νομοσχεδίου.

Τα «αγκάθια» για τους διαφωνούντες βουλευτές είναι η προβλεπόμενη μείωση ποινών για χρήστες ναρκωτικών, αλλά κυρίως η υποχρέωση του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η εκ των έσω κριτική στηρίχθηκε στο επιχείρημα ότι εκχωρείται εθνική κυριαρχία, καθώς η δυνατότητα «αναψηλάφησης» δικαστικών αποφάσεων μετά από ένσταση των εμπλεκομένων στα ευρωδικαστήρια, εκτός των άλλων, «ανοίγει τον δρόμο στην αυτοαποκαλούμενη \’Τουρκική Ένωση Ξάνθης\’ και άλλους να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις».

Ο κ. Ρουπακιώτης δεν άφησε αναπάντητα τα πυρά που δέχθηκε και «ξεσπώντας» είπε στους βουλευτές της ΝΔ: «Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε. Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό Δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;».

Σημειώνεται, ότι εκτός της ΝΔ στην κατεύθυνση της καταψήφισης κινούνται τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσο και η Χρυσή Αυγή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook