«Για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες το φθινόπωρο του 2012», είπε στα μέλη της προανακριτικής Επιτροπής η στενή συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μόνα Παπαδάκου, η οποία επανέλαβε όσα είχε πει και ενώπιον των Οικονομικών εισαγγελέων, ότι δηλαδή η ίδια ποτέ δεν χειρίστηκε το θέμα της λίστας με τους 2.063 καταθέτες.

Η κυρία Παπαδάκου, οικονομική σύμβουλος και «δεξί χέρι» του πρώην Υπουργού, παραδέχτηκε κατά την κατάθεση της ότι ήταν πράγματι άτομο της απόλυτου εμπιστοσύνης του κ. Παπακωνσταντίνου , τόνισε ωστόσο ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε για την άφιξη ή τη διαχείριση της λίστας με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. «Το θέμα των φορολογικών ελέγχων δεν ήταν στις αρμοδιότητες μου. Εγώ ασχολιόμουν με τα δημοσιονομικά και συνέτασσα σχετικά ενημερωτικά σημειώματα για τον Υπουργό. Συμμετείχα και σε συναντήσεις με την τρόικα, αλλά μέχρι εκεί, δεν χάρασσα πολιτική», υποστήριξε η κυρία Παπαδάκου.

«Σε οποία επικοινωνία είχα με τον πρώην Υπουργό μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ποτέ δεν τον ρώτησα κάτι από διακριτικότητα. Γνωρίζω μόνο όσα έχει πει δημόσια», είπε η κυρία Παπαδάκου όταν ρωτήθηκε αν είχε επικοινωνία με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ συμπλήρωσε ότι η εμπλοκή του ονόματός της στη συγκεκριμένη υπόθεση την έχει στενοχωρήσει σε προσωπικό επίπεδο.

Η κυρία Παπαδάκου θα περάσει εκ νέου το κατώφλι της Επιτροπής την Τετάρτη το πρωί προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάθεση της, ενώ έχει ακόμα κληθεί να καταθέσει ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών Αναστάσιος Μπάνος.


real.gr