Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη, που σήμερα το πρωί προέλαυναν προς την Μπρέγκα, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν κάτω από τα πυρά των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Περίπου 300 με 400 εξαγερμένοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρέγκα στο δρόμο προς την Αντζαμπίγια. Την ίδια ώρα ακούγονταν δυνατές εκρήξεις που προέρχονταν από τις θέσεις των οπαδών του Καντάφι.

Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ πετούσαν και σήμερα πάνω από την περιοχή. Νωρίτερα σήμερα οι αντικαθεστωτικοί είχαν καταλάβει το πανεπιστήμιο, ένα τεράστιο συγκρότημα κτιρίων στην ανατολική είσοδο της Μπρέγκα και οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν υποχωρήσει προς τα δυτικά.

Οι εξεγερμένοι πάντως προσπαθούν να οργανωθούν καλύτερα και δημιούργησαν στη Βεγγάζη μία «ομάδα κρίσεων», στην οποία συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του Καντάφι Αμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Αμπίντι, με στόχο την αναδιοργάνωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων και τη διακυβέρνηση των περιοχών της χώρας που έχουν υπό τον έλεγχό τους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook