Ποινές φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χτες το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος δύο γιατρών, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι γιατροί φέρεται ότι δεν επέδειξαν την προσοχή που όφειλαν στην περίπτωση 63χρονου ασθενή, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2003 επισκέφτηκε το νοσοκομείο Κιλκίς δύο φορές και παραπονέθηκε για πόνο στους νεφρούς.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι γιατροί διέγνωσαν εσφαλμένα και με πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο ότι πρόκειται για κολικό, ενώ συνέστησαν στον ασθενή να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις εκτός νοσοκομείου.

Έπασχε από περιτονίτιδα!

Ο ασθενής στη συνέχεια επισκέφτηκε με τα ίδια συμπτώματα το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί επίσης δεν αντιλήφθηκαν την ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης, καθώς ο 63χρονος έπασχε από γενικευμένη περιτονίτιδα που οδήγησε σε διάτρηση του βολβού του δωδεκαδακτύλου.

Τελικά, ο 63χρονος έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 28 Σεπτεμβρίου 2003. Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους οι γιατροί αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται λέγοντας ότι έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας.

Αρχικά για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί άλλοι δύο γιατροί, οι οποίοι τελικά απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

agelioforos.gr