Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού του Γ.Γ. Αναστάσιου Λιάσκου και της δημάρχου Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη σε συνέχεια των επαφών που είχε η Δήμαρχος με το Υπουργείο και την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η δεύτερη αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν της ανάληψης της Αιγίδας του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και της Αιγίδας του ΕΟΤ του Matala Beach Festival 2013 το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι και τις 24 Ιουνίου 2013.

Ο Γ.Γ. Γραμματέας του Υπουργείου συνεχάρη τη Δήμαρχο για την συνολική προσέγγιση του σχεδιασμού του Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια μιας και αποτελεί πρότυπο προσέγγισης Branding για ολόκληρη την Κρήτη και την Ελλάδα και βάζει με τρόπο πρωτοποριακό το Βrandname ΜΑΤΑΛΑ-MATALA στον παγκόσμιο χάρτη της Τουριστικής Προβολής και με περίτεχνο τρόπο οδηγεί ολόκληρη την περιοχή του Δήμου σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Κατανοώντας τις δυσκολίες και την εργασία που προϋποθέτει ένα τόσο τεράστιο έργο το οποίο παραδίδεται στους επισκέπτες εντελώς δωρεάν (άλλη μια πρωτοποριακή προσέγγιση) λειτουργώντας ανταποδοτικά για τον τόπο, Ο Γ.Γ. επεσήμανε ότι το Φεστιβάλ θα έχει την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου αλλά και του ΕΟΤ, σε όλη αυτή την μεγάλη καμπάνια που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο κος Λιάσκος επεσήμανε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του ΕΟΤ και σε συνεννόηση με τον ειδικό Σύμβουλο του Δήμου Φαιστού κο. Ιωάννη Χαρκιωτάκη δημιούργησαν κανάλια επικοινωνίας με τα τμήματα Διαφήμισης και Προβολής, Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και Εκθέσεων του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Φαιστού αλλά και όλα τα μεγάλα έργα του που έχουν ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα και αφορούν Τουρισμό - Πολιτισμό και τους τρόπους που μπορούν να κουμπώσουν πάνω στην εξέλιξη του Φεστιβάλ στα επόμενα χρόνια με στόχους προσέγγισης 100.000 επισκεπτών και τη διεθνή εμβέλεια του τόπου μας.

Η κα. Πετρακογιώργη ευχαρίστησε την Υπουργό Τουρισμό, τον Γ.Γ. Αναστάσιο Λιάσκο, αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Μανώλη Κεφαλογιάννη και Μάξιμο Σενετάκη για την υποστήριξη και τη συνολική προσέγγιση του θέματος του Φεστιβάλ.

Η ίδια δεν έκρυψε ότι παρόλα τα αναπτυξιακά οφέλη που έχει προσφέρει η δράση αυτή συνολικά για την χώρα μας, κατά καιρούς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται το ότι, μόνο με συνολική προσπάθεια και πολύ δουλειά ο Νότος μπορεί να ξεδιπλώσει την πραγματική του δυναμική και να δώσουμε επιτέλους σε όλους τους νέους ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία.