Την αγανάκτησή του εκφράζει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετά την κατάργηση του ΑΦΜ του Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

 "Ο Υποδιοικητής κ. Μαρκόπουλος μας είχε διαβεβαιώσει ότι το θέμα του Α.Φ.Μ του Νοσοκομείου μας θα συζητηθεί την Δευτέρα 18/02/13 στην συνεδρίαση της ΚΕΣΥΠΕ.

Την περασμένη Τρίτη 12/02/13 ο κόσμος της Ιεράπετρας πραγματοποίησε το μαζικότερο συλλαλητήριο στην ιστορία της πόλης. Ο στόχος κοινός, να κρατηθούν στην Ιεράπετρα όλες οι υπηρεσίες της.

Με έκπληξη όμως ενημερωθήκαμε την επομένη μέρα 13/3/13 στην Ανοιχτή Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, δια στόματος της συζύγου του κ. Μαρκόπουλου ότι το Νοσοκομείο μας δεν διαθέτει πια δικό του Α.Φ.Μ και μάλιστα από τις 12/02/13.

Αγανάκτηση και πολλά ερωτηματικά μας προκαλεί το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν γι αυτήν την αρνητική εξέλιξη, ενώ ο κόσμος εκείνη την ώρα ήταν στο δρόμο διαδηλώνοντας και απαιτώντας τα αυτονόητα.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά:

Ήταν ενημερωμένος ο Δήμος από τον κ. Μαρκόπουλο γι΄αυτήν την εξέλιξη;

Αν ναι, γιατί δεν ενημερώθηκε ο λαός;

Αν όχι, τότε κάπου πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, τη Διοικητική αυτοτέλεια και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας."