Μέσα σε ένα μήνα 122 παιδιά πέρασαν το κατώφλι του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα με παιδοψυχιατρικά περιστατικά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σε ετήσια βάση παρατηρείται, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Ι.Γιαννακόπουλο, αύξηση των περιστατικών αυτών κατά 38%.

«Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση στα παιδοψυχιατρικά περιστατικά σε ποσοστό της τάξεως 38% ετησίως. Μόνο τον τελευταίο μήνα 122 παιδιά πέρασαν την πόρτα του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και ζήτησαν βοήθεια. Το άγχος και η κατάθλιψη, δυστυχώς, δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις παιδικές ψυχές» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το PatrasTimes.gr

Από την πλευρά της η διευθύντρια της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου και υπεύθυνη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, Βιολέτα Σιγάλα, ανέφερε: «Προεξάρχουν οι φοβίες, το άγχος και τα προβλήματα της συμπεριφοράς, πράγμα που αντανακλά την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Εμείς παρέχουμε διάγνωση, θεραπεία, αλλά έχουμε σχεδιάσει εναλλακτικές λειτουργίες με στόχο να δούμε μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού και να επικοινωνήσουμε με την κοινότητα. Στόχος μας είναι το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Νοσοκομείου μας να καταστεί σημείο αναφοράς για την πόλη και σε επίπεδο πρόληψης».

Παράλληλα τόνισε πως «η απελπισία των γονιών δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα παιδιά. Οι γονείς χάνονται στον δικό τους πανικό και την αγωνία για την επιβίωση και δεν μπορούν να στηρίξουν συναισθηματικά τα παιδιά τους. Η προσέλευση των παιδιών είναι πολύ μεγάλη στο νέο αυτό χώρο σε σχέση με αυτή που είχαμε στο Νοσοκομείο».

Το Κέντρο έχει ξεκινήσει πρόγραμμα με επισκέψεις σε σχολεία κάθε Δευτέρα.

in.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook