Για «κοροϊδία του λαού», κάνει λόγο ο Περισσός, με αφορμή την αντιπαράθεση για το «λάθος» του Ταμείου με το ελληνικό πρόγραμμα. «Τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διακηρύσσουν συνεχώς την απαίτηση για απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος, δηλαδή για συνέχιση και επιτάχυνση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για το “λάθος” του ΔΝΤ αποτελεί κοροϊδία του λαού, διότι αποκρύπτει ότι τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διακηρύσσουν συνεχώς την απαίτηση για απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος, δηλαδή για συνέχιση και επιτάχυνση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί τον εμπαιγμό ότι η διόρθωση του «λάθους» θα τον ανακούφιζε από τα βάσανά του, γιατί αυτά δεν έχουν τη ρίζα τους σε λάθος υπολογισμούς, αλλά στην πολιτική κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετούν και η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους για τον υπολογισμό της ύφεσης, το κούρεμα του χρέους κλπ, δεν αφορούν το λαό αλλά τον επιμερισμό της ζημιάς από την κρίση, μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου».

real.gr