Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Στη χώρα μας περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Τα τελευταία χρόνια με την πρόοδο της ιατρικής και χάρη στο καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό των νοσοκομείων, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά, ενώ η έγκαιρη διάγνωση είναι πρωταρχικής σημασίας.

Με αφορμή 15η Φεβρουαρίου, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

H σημερινή ημέρα αποτελεί μία αφορμή για να απευθύνουμε ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό της εξειδικευμένης Παιδιατρικής Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά και σε κάθε επαγγελματία υγείας και γιατρό των νοσοκομείων της Κρήτης, για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες, κατά του παιδικού καρκίνου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους Εθελοντικούς Συλλόγους που με την προσφορά και το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τη βελτίωση σε παρεχόμενες υπηρεσίες νοσηλείας , ψυχολογικής στήριξης και θεραπείας σε κάθε παιδί που πάσχει, μα και στις οικογένειες τους.

Η Παιδιατρική - Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου έχει 12 ανεπτυγμένες κλίνες, με τον αριθμό εισαγωγών το έτος 2012 να αγγίζει τα 717 παιδιά και τον αριθμό νοσηλευθέντων τα 776.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ο αριθμός των παιδιών που χρήζουν νοσηλείας και θεραπείας από τον καρκίνο, χρόνο με το χρόνο να ακολουθήσει φθίνουσα πορεία».