Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαβαλοχωρίου, Κάινας και πρώην Δήμου Μήθυμνας καλούν όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους να στηρίξουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται

Χαιρετίζουμε τους αγρότες του νομού που από την Τετάρτη δίνουν μεγάλο αγώνα για τα δίκαια αιτήματα μας. Καταγγέλουμε την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους συναδέλφους μας σε άλλα μπλόκα της Ελλάδας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Η αντιαγροτική επίθεση οξύνεται, οδηγώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αφού με την απόφαση για τήρηση λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ θα φορολογηθούν άγρια, ενώ θα σημάνει και την κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Για φέτος η επιστροφή του ΦΠΑ μειώνεται στο 6%. Η φορολόγηση της γης πολύ γρήγορα θα επεκταθεί σε όλους τους αγρότες.

Με την επιδίωξη της κυβέρνησης να φορολογήσει και τα χωράφια, θα εξαναγκάσει τους χιλιάδες μικροκληρούχους, να μεταβιβάσουν τη μικρή γη που κατέχουν για να συγκεντρωθεί σε λίγους επιχειρηματίες.

Στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να δικαιολογήσουν την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης, επικαλούνται τις υπερτιμολογήσεις που γίνονται για την πλασματική επιστροφή ΦΠΑ και για την αύξηση της τελικής τιμής στον καταναλωτή. Δε δέχονται όμως την πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων μιας και είναι είδη εντελώς πρώτης ανάγκης για το λαό μας, όπως και την κατάργηση του ΦΠΑ στα εφόδια και μηχανήματα έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα κίνητρο για υπερτιμολογήσεις, να μην υπάρχει επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες (αφού δεν θα πληρώνουν) και να μειωθούν οι τιμές των διατροφικών προϊόντων στην κατανάλωση.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook