Νίκησε τον Ηρακλή και τώρα θα βλέπει τους άλλους να «σφάζονται» για την παραμονή. Ο Εργοτέλης με σκόρερ τον Χίμπλινγκερ, επικράτησε με 1-0 του «Γηραιού» στο Παγκρήτιο, κλείνοντας συγχρόνως τα στόματα, όλων εκείνων που μιλούσαν για «στημένη» ισοπαλία λόγω των μεγάλων ποσών που «έπεσαν» στο «Χ». 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε το ματς έχοντας τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Γιαλούση, αριστερά τον Ρουμπάκη και τους Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι κεντρικούς αμυντικούς. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Σίλβα Ζούνιορ, Ολίσε και Μπέτο, ενώ την επιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Ρομάνο, Βερπακόφσκις και Μπούντιμιρ.
Από την άλλη ο Ηρακλής αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Μπαντή, τους Κυριαζή και Κανακούδη στα μπακ και ως στόπερ τους Σοτ και Χοσέμι. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Λίμα και Ζερκά με τον Παπαστεριανό πιο μπροστά και τους Μαχόπ – Κεϊτά στις άκρες. Στην κορυφή ήταν ο Ζοέλ Επαλέ. 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, όταν ο Μπέτο εκτέλεσε το φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. 
Το γκολ ήρθε στο 35’. Ο Ρομάνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χίμπλινγκερ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπαντή. 
Το δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε αλλαγές στην ισορροπία του αγώνα καθώς η αποβολή του Ρουμπάκη στο 60’ άφησε τους «κιτρινόμαυρους» με 10 παίκτες. 

Η αποβολή του Ρουμπάκη ανάγκασε τον Καραγεωργίου να προχωρήσει σε αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Βερπακόφσκις με τον Βίσιο, προκειμένου να καλύψει το αριστερό άκρη για την ομάδα του. 
Αυτό δεν εμπόδισε τον Εργοτέλη να δημιουργήσει κι’ άλλη ευκαιρία στο 70’ όταν ο Μπούντιμιρ μέσα από την περιοχή με σουτ ανάγκασε τον Μπαντή σε εντυπωσιακή απόκρουση ενώ, στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Ρομάνο, αυτός έκανε το πλασέ όμως και πάλι ο Μπαντής φώναξε παρών. 
Την ίδια φράση φώναξε και ο Σήφης Δασκαλάκης στο 83’ όταν ο Μάχος βρέθηκε απέναντι από την πορτιέρο των Κρητικών, όμως το πλασέ του, το απέκρουσε εντυπωσιακά. 
Εκεί που ουσιαστικά κλείδωσε η νίκη του Εργοτέλη ήταν το δοκάρι στην κεφαλιά του Κατσιαμπή, αφού μέχρι το τέλος το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Παπαστεριανού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.  

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Σίλβα Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Μπέτο (81\’ Σαρρής), Μπούντιμιρ (84\’ Λεάλ), Βερπακόφσκις (62\’ Βίσιο)

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Κυριαζής, Χοσέμι, Σοτ (54\’ Τσίτας), Κανακούδης, Ζερκά (41\’ Μάρα), Λίμα, Καϊτά (77\’ Κατσιαμπής), Παπαστεριανός, Μάχοπ, Επαλέ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook