«Πιστεύω ότι μια χώρα με μια οικονομία σαν αυτή της Ελλάδας δεν μπορεί να δεχτεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερο από το 100% του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ και θα πρέπει να υπάρξουν κουρέματα το 2014», ανέφερε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη ΝΕΤ και στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα». Σύμφωνα με τον κ. Έτινγκερ θα πρέπει μόλις υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία να τεθεί άμεσα θέμα νέου \”κουρέματος\”.

Κατά τον Επίτροπο Ενέργειας, το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά στην οποία θα υπάρξουν βήματα ανάπτυξης και ο ίδιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ενεργειακός κόμβος, ενώ εκφράζει την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες της χώρας να εξάγει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αιολική ενέργεια στην αγορά της ΕΕ.

«Πιστεύω ότι οι ελληνικές φυσικές πηγές ενέργειας όπως η αιολική, η υδροηλεκτρική, το αέριο και το πετρέλαιο κυρίως οι υπεράκτιες έχουν δυνατότητες και είναι μια καλή επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες αναλύσεις και σχέδια απεικόνισης για τις ενεργειακές πηγές ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, από το Ισραήλ, μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook