Επτά εργαζόμενοι λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, απήχθησαν από ενόπλους στην πόλη Τζάμα, της βόρειας Νιγηρίας. Όπως αναφέρει με τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, οι επτά απαχθέντες είναι υπήκοοι από την Βρετανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και το Λίβανο .

Η επίθεση έγινε στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας Setraco.

"Έγινε μια επίθεση στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ. από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους. Επτά εργαζόμενοι της εταιρείας απήχθησαν" δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, ο Μοχάμεντ Λάνταν.

"Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε την εθνικότητα των δύο εκπατρισμένων" δήλωσε ακόμη, προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες. Οι δράστες είχαν προηγουμένως επιτεθεί στη φυλακή και σε ένα αστυνομικό τμήμα στην ίδια πόλη, αλλά απωθήθηκαν, προσέθεσε ο Λάνταν.

Ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

«Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το Σάββατο βράδυ, μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, απήχθησαν συνολικά επτά άτομα».

»Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος».

protothema.gr