Αίσθηση προκαλεί η είδηση της παραπομπής σε δίκη του πρώην δημάρχου του Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ενός πρώην ταμία του ίδιου δήμου, οι οποίοι κατηγορούνται πως υπεξαίρεσαν ποσό μεγαλύτερο από 1,3 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία κατά τη χρονική περίοδο 2003-2006.

Το γεγονός ωστόσο που δημιουργεί εντυπώσεις και εγείρει ερωτήματα, είναι ότι οι εν λόγω άνθρωποι κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν, μεταξύ των άλλων, και ποσό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο είχε παραχωρηθεί ως επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ, με σκοπό την κατασκευή και τη βελτίωση αθλητικών έργων στην περιοχή.

Τα έργα θα γίνονταν στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το 2003.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ ακόμη 100.000 ευρώ, που προορίζονταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα, δεν δόθηκαν στον εργολάβο.

Ο πρώην δήμαρχος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων. Ο κατηγορούμενος δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφότου κατέβαλε εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον ταμία.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook