Mε τα επιτελεία των ιταλικών κομμάτων να έχουν πάρει φωτιά ξεκινά η τελευταία εβδομάδα πριν τις ιταλικές εκλογές: Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επιστράτευσε μέχρι και τον Ρομάνο Πρόντι στην ογκώδη συγκέντρωσή του στο κέντρο του Μιλάνου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απορρίπτει το ντιμπέιτ παρά μόνο εάν γίνει «μονομαχία» με τον Μπερσάνι και ο Μόντι καλεί σε μία συζήτηση για έκθεση επιχειρημάτων από όλους.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο, ο Καβαλιέρε απέρριψε ουσιαστικά τη συμμετοχή σε ένα ντιμπέιτ με όλους τους κορυφαίους υποψηφίους, λέγοντας ότι θα έπαιρνε μέρος μόνο σε όσους «όντως αποτελούν αντίπαλον δέος» του -δηλαδή τον, προπορευόμενο στις δημοσκοπήσεις Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Μόντι, ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός τελεί σε κατάσταση «απόγνωσης» βλέποντας (κατά τον Καβαλιέρε) ορατό το ενδεχόμενο να μην μπει στη Βουλή. 

Ο Μπερσάνι από την πλευρά του τάχθηκε πρόσφατα υπέρ τηλεμαχίας με όλους τους κύριους υποψηφίους.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, το PD είχε γεμίσει την κεντρική πλατεία του Μιλάνου στην προεκλογική του συγκέντρωση με τον Μπερσάνι και ακόμη και τον Ρομάνο Πρόντι να καλούν τους Ιταλούς να ψηφίσουν για μία «δίκαιη Ιταλία».

Σημειώνοντας ότι η νέα εμπλοκή του στην πολιτική «αξίζει τον κόπο», ο Πρόντι επισήμανε την μεγάλη «σημασία της αναμέτρησης αυτής για το Μιλάνο και για όλη την Ιταλία» και απηύθυνε «έκκληση να ψηφίσετε ενωμένοι».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι η κεντροαριστερά, «σε αντίθεση με το παρελθόν, θα μείνει ενωμένη διότι έχει γνώση του τι συνέβη παλαιότερα και απαρτίζεται από διαφορετικούς ανθρώπους».

Ο Ρομάνο Πρόντι κάλεσε τον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι «να φανεί σκληρός με όσους έπρεπε να υπηρετήσουν το κράτος και, στην πραγματικότητα, υπηρέτησαν μόνον τα συμφέροντά τους». Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, με τη φράση αυτή «φωτογράφισε» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, στην δική του ομιλία, υποσχέθηκε ότι θα θεσπίσει ένα νέο νόμο κατά της διαφθοράς και να καταστήσει ξανά ποινικό αδίκημα την υποβολή εικονικών τιμολογίων και ψευδών στοιχείων ισολογισμού από πλευράς των επιχειρήσεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook