Ανοικτή επιστολή στην οποία κατηγορεί τη δημοτική αρχή για τη μη υλοποίηση της ομόφωνης όπως αναφέρει  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μείωση των δημοτικών φόρων, ανταποδοτικών τελών ( καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού ), σε άπορους, άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους & τρίτεκνους δημοσιοποιεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

\”Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και αγανάκτηση, αναφορικά με την αδράνεια  την απραξία την οποία χαρακτηρίζει την Δημοτική Αρχή του Αποκόρωνα, σχετικά με την ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της ΟΜΟΦΩΝΗΣ Απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ΜΕΙΩΣΗ των δημοτικών φόρων, ανταποδοτικών τελών ( καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού ), σε άπορους, άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους & τρίτεκνους.

Με απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκκρίθηκε στις αρχές ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 μείωση 50% σε δημοτικούς φόρους ή τέλη, καθώς και  μείωση τιμολογίου ύδρευσης 50%, που αφορούν την Α κατοικία.      

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς την Δημοτική Αρχή, η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει ΑΝΕΝΕΡΓΗ, δημιουργώντας αισθήματα απογοήτευσης, μιας και ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ αποφεύγει  να παρουσιάσει το ανθρώπινο πρόσωπο και να επιστρατεύσει την κοινωνική του ευαισθησία.

Καλούμε τον Δήμαρχο να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ και με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ , την παραπάνω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έχει τύχει και την έγκριση της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ με αριθμό πρωτοκόλλου  681 / 8-5-2012.

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε, και κυρίως οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες συμπολιτών μας, είναι αυτονόητο καθήκον και υποχρέωση μας να σταθούμε ανθρώπινα αλληλέγγυοι σε όλους εκείνους που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook