Στην τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα των Δυτικών συνοικιών της πόλης του Ηρακλείου, τα οποία τέθηκαν από μέλη και φίλους της παράταξης που κατοικούν στις περιοχές αυτές.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα στη δυτική πλευρά των Καμινίων (περιοχή ΠΛΕΚΤΑΜ), όπου δεν έχει γίνει ακόμη εφαρμογή του σχεδίου πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χωματόδρομοι και έλλειψη εξωτερικού φωτισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια και τη διαβίωση των περιοίκων. Επίσης αίτημα των κατοίκων είναι να προσεχθεί περισσότερο η καθαριότητα της περιοχής. Πολύ σημαντική παράμετρος της περιοχής είναι η καθημερινή διέλευση εκατοντάδων μαθητών στα σχολεία της περιοχής (40ό Δημοτικό, 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο).

Ακόμα επισημάνθηκαν για άλλη μια φορά τα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής του Σταυρωμένου, όπου είναι αναγκαία η διάνοιξη των οδών Σβάιτσερ και Ευριδίκης και η αποσυμφόρηση του κόμβου του Γιόφυρου. Μια πρόταση των κατοίκων, η οποία θα τεθεί υπόψη της Επιτροπής κυκλοφορίας είναι η κατασκευή κυκλικής πορείας λίγο πριν τον κόμβο, για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στους παράδρομους. Επίσης μια ωραία ιδέα θα ήταν η διαμόρφωση πάρκου και παιδικής χαράς στο παλιό γήπεδο του Δαιδάλου στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη, για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Εύα Αμπαρτζάκη, η οποία ενημέρωσε για τις επανειλημμένες συναντήσεις που έχει κάνει με αντιδημάρχους, βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες χωρίς όμως σημαντικά αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης συμφώνησε ότι η 3η Δημοτική Κοινότητα είναι από τις πιο υποβαθμισμένες κυρίως, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο πόλης, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να εκτελεστούν έργα υποδομής και να χτιστούν οικοδομές με άδεια.

Το σχέδιο για την περιοχή ΤΕΙ – Εσταυρωμένου έχει ανατεθεί πριν από πολλά χρόνια από το Υπουργείο Χωροταξίας αλλά καρκινοβατεί.

Μια από τις προϋποθέσεις είναι η κατασκευή του φράγματος των Δαφνών που όμως καθυστερεί. Έτσι τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί έχουν ξεπεραστεί και είναι αναγκαία η αναθεώρησή τους. Αναγκαία είναι και η αναθεώρηση του σχεδίου των Καμινίων, επειδή ρυμοτομεί πολλά κτήρια. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η δημοτική αρχή καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση της κατάστασης. Είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση πολεοδομικών μελετών για 20 περιοχές της πόλης.

Η δημοτική αρχή πέτυχε πρόσφατα τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο της απόκτησης 3,5 στρεμμάτων στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων έναντι της Ε.Γ.Σ.Η για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, που θα δώσει ανάσα στους κατοίκους της Θερίσου, των Δειλινών και των Καμινίων.

Ο πρόεδρος της παράταξης κ. Κώστας Βαρβεράκης τόνισε ότι η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα είναι πάντα κοντά στους δημότες για την καταγραφή των προβλημάτων και με παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες θα προσπαθεί για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook