Δύο συγγενικά πρόσωπα των βουλευτών της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη περιλαμβάνονται στην υπό έλεγχο λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρου, που ζητά την απομάκρυνση και των δύο από την αρμόδια Προανακριτική Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ο κ. Καπερνάρος, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, υπάρχουν συγγενείς των δύο εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ και μελώνι της Προανακριτικής Επιτροπής!

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καπερνάρος αναφέρει, ότι θα πρέπει οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βαρβιτσιώτης να θέσουν εαυτούς εκτός Προανακριτικής, \”καθώς υπάρχουν συγγενικά τους πρόσωπα στη λίστα\”.

\”Για λόγους ευπρέπειας αλλά και διαφάνειας, ζήτησα σήμερα να θέσουν εαυτούς εκτός της προανακριτικής επιτροπής τόσο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς ονόματα συγγενικών τους προσώπων περιέχονται στη λίστα. Για την ομαλή λειτουργία της επιτροπής αλλά και για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση από τον αντιπρόεδρο αλλά και το μέλος της επιτροπής θα διευκόλυνε την έρευνα\”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ. Ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, απαντώντας και στη σχετική ανάρτηση του Β. Καπερνάρου.

Η απάντηση Βαρβιτσιώτη

Την απάντησή του για του ισχυρισμούς του κ. Καπερνάρου έδωσε και ο έτερος βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανακοίνωση που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

\”Η δήλωση του κ. Καπερνάρου με την οποία ζητά να αποχωρήσω από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά τον κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ προσπαθεί να με στοχοποιήσει προσωπικά και να προκαλέσει εντύπωση και αποπροσανατολισμό στην υπόθεση γιατί: 1. Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από την λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ’ αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει.

2. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας.

3. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή.

4. Αποδεικνύει ότι το αντίγραφο της Λίστας Λαγκαρντ που παρέλαβε, σε αντίθεση με όλους τους Βουλευτές της ΝΔ που δεν την έχουμε στα χέρια μας, τo αξιοποιεί με εμφανή κουτσομπολίστικη διάθεση και όχι ως πραγματικό πειστήριο μιας αξιόποινης πράξης. Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις.

5. Κανένα από τα μέλη της επιτροπής -ούτε ο ίδιος- κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης μου, γιατί κάτι τέτοιο προσκρούει στο πνεύμα και γράμμα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Θα συνεχίσω, παρά τις αντίξοες συνθήκες και συνεχείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το έργο μου ως μέλος της επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας και την λογοδοσία των υπευθύνων στον φυσικό τους δικαστή.

Προσωπικά, δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε να φοβηθώ. Το ερώτημα είναι ποιοι και για λογαριασμό ποιών επιθυμούν να μετατοπίσουν την έρευνα και την δημόσια συζήτηση από τυχόν ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σε μια αόριστη συνομωσιολογία\”, αναφέρει στην δήλωσή του.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook