Κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007, καθιερώθηκε και γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Στόχος της είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους.

Σήμερα όλα αυτά για τη χώρα μας αποτελούν «οξύμωρο», καθώς οι πολιτικές του μνημονίου οδήγησαν την Ελλάδα σε κατοχική κατάσταση.

Όλοι οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν τραγωδία. Η δε ανθρώπινη ζωή διεκδικεί απεγνωσμένα το επιζείν.

Αν αναλογιστούμε ότι 550.000 οικογένειες χρωστάνε το χαράτσι, 2.500.000 αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα και ότι 2.000.000 πολίτες χρωστούν την εφορία, είναι αρκετό.

Από την άλλη το λαθρεμπόριο, τα καρτέλ, τα ληξιπρόθεσμα, ο εσωτερικός και εξωτερικός πλούτος , είναι προκλητικά απείρακτα.

Στην Ελλάδα του σήμερα, ο δημόσιος πλούτος υποθηκεύεται και η εθνική κυριαρχία χάνεται κάθε μέρα. Το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί και η σχέση πολίτη πολιτικού είναι δραματική.

Στην Ελλάδα του σήμερα όμως, αρχίζει να δημιουργείται και μια πολιτική πατριωτική αριστερή πρόταση, μόνο που χρειάζεται εμπλουτισμό και κυρίως ενεργό μαζικό κίνημα.

Διαφορετικά, θα χαθούμε και κυρίως θα φανούμε ανάξιοι στα ήδη απογοητευμένα παιδία μας και στην ιστορία μας.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook