Με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, κο Ζαχαρία Καλογεράκη, συναντήθηκε, χτες 20/2/2013, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, παρουσία του Διευθυντή του Σχολείου κου Κωνσταντίνου Ψάλια και του αντιδημάρχου κου Ευαγγ. Πλεύρη, όπου εκτέθηκαν τα κτιριακά προβλήματα του Σχολείου, επισημάνθηκε η επικινδυνότητα για τους μαθητές και παραδόθηκε στον Δήμαρχο πλήρης Τεχνική Μελέτη για την επισκευή των 2 κτιρίων του σχολείου συνολικού ύψους 400.000,00 ¤, προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος, κος Καλογεράκης, ευχαρίστησε το Σύλλογο για την προσπάθεια του αυτή και επισήμανε ότι η μελέτη αυτή θα τεθεί σε άμεση προτεραιότητα μαζί με τη μελέτη της κατασκευής του Ειδικού Σχολείου, μόλις ανοίξει οποιαδήποτε Πρόσκληση στο ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα έδωσε εντολή στον Αντιδήμαρχο να μεριμνήσει ούτως ώστε να γίνουν παρεμβάσεις, όπου είναι εφικτό, από τα συνεργεία του Δήμου.

Τόνισε δε ότι τα προβλήματα αυτά έχουν συσωρευτεί εδώ και 20 χρόνια και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να γίνει άμεσα η πλήρης αποκατάσταση των φθορών, λόγω των περικοπών της συγκεκριμένης χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος προς τα σχολεία κατά 75%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook