Ο Νοτιοαφρικανός Όσκαρ Πιστόριους, χρυσός παραολυμπιονίκης, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, έφτασε σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόριας για την ακροαματική διαδικασία σχετικά με την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Η υπόθεση Πιστόριους πήρε νέα τροπή σήμερα όταν έγινε γνωστό πως ο βασικός αστυνομικός ερευνητής Χίλτον Μπόθα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε την πληροφορίας της εισαγγελίας ότι ο Μπόθα απομακρύνθηκε από την υπόθεση εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του.

\”Προς το παρόν παραμένει στην υπόθεση. Δεν έχουν πάρει τέτοια απόφαση (απομάκρυνσής του)\”, τόνισε ο Νέβιλ Μαλίλα, απορρίπτοντας την πληροφορία που μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος επικαλείται εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Αντίθετα, ο Μαλίλα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Μπόθα το 2009 πυροβόλησε επτά φορές εναντίον ταξί, προσπαθώντας να το σταματήσει, ενώ ήταν μεθυσμένος.

Ο επιθεωρητής Μπόθα ήταν επικεφαλής της έρευνας στην κατοικία του Πιστόριους, αμέσως μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών Nike ανέστειλε το συμβόλαιο της με τον Πιστόριους.

\”Πιστεύουμε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δικαιούται μιας ορθής διεξαγωγής της δίκης και εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά\”, τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της.

Χθες Τετάρτη, η γαλλική εταιρία καλλυντικών Clarins απέσυρε την διαφήμισή της με τον Πιστόριους.

Τα βασικά σημεία της δίκης

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο συνήγορος του Πιστόριους προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι ο πελάτης του πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Μάλιστα, υποστήριξε πως  τα στοιχεία είναι «φτωχά» για να στηρίξουν την κατηγορία για φόνο εκ προ μελέτης

«Αν ήθελε να τη σκοτώσει, θα το έκανε στο κρεβάτι και όχι στο μπάνιο», είπε ο Μπάρι Ρου.

\"\"
Η στιγμή που ο Πιστόριους φτάνει στο δικαστήριο
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook