Συνεχίζει τις επαφές του με τις πολιτικές ηγεσίας των υπουργείων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με στόχο την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε δηλώσεις του, ο Αντώνης Μανιτάκης τόνισε πως συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα συνεργασίας με άλλα υπουργεία, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την κινητικότητα στο δημόσιο υπογράμμισε πως προχωρά η υλοποίηση όλων όσων έχουν ανακοινωθεί.

Μάλιστα, επισήμανε πως έχει στα χέρια του έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης όπου γίνεται λόγος για επίορκους υπαλλήλους για τους οποίους, όπως ανέφερε ο υπουργός, θα προχωρήσουν οι πειθαρχικές διώξεις.

Οσον αφορά το ζήτημα της απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπάρχει έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών, για 7.000 υποθέσεις πειθαρχικού ελέγχου, οι οποίες εκκρεμούν και θα πρέπει τάχιστα να εξακριβωθούν με ακρίβεια τα στοιχεία και σε ποιες απ' αυτές τις περιπτώσεις υπαλλήλων υπάρχουν παραλείψεις και ποιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε αργία.

Οπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα απομακρυνθούν από το δημόσιο οι υπάλληλοι που είναι επίορκοι, ακατάλληλοι ή έχουν προσκομίσει πλαστά στοιχεία.

Ηδη, το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει ξεκινήσει έλεγχο, ενώ ξεσκονίζει τους υπηρεσιακούς φακέλους χιλιάδων υπαλλήλων.

Τέλος, όπως έχει αποφασιστεί, σύντομα το Σώμα Επιθεωρητών θα ενισχυθεί και με προσωπικό που θα μεταταχθεί από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που θα συγχωνευτεί με το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Τον καλύτερο συντονισμό, καθώς και την εποικοδομητική συνεργασία όλων των υπουργείων με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει αναλάβει το έργο της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, εξέτασαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου.


tovima.gr