Ο πιο ψυχωμένος φετινός Α.Ο. Χανιά –στο μεγαλύτερο τουλάχιστον διάστημα του παιχνιδιού- αποδείχθηκε και ιδανικός αυτόχειρας.

Οι «μπλε» σε ένα παιχνίδι που μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» από νωρίς δέχθηκαν την ισοφάριση στο 93’ με πέναλτι του πρώην παίκτη τους Μάριου Αργυρίου, που πανηγύρισε έξαλλα αφού το περσινό του «διαζύγιο» με την ομάδα δεν ήταν… βελούδινο.

Με τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, Καμπλιώνη και Σαντριά, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ο ΑΟΧ μπήκε αποφασιστικά από τα πρώτα λεπτά και είχε δοκάρι στο 3’ με τον νεαρό επιθετικό και χαμένη ευκαιρία με τον ίδιο στο 7’.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 23’ με πέναλτι του –αρκετά δραστήριου σε ακόμα ένα ματς- Γωνιωτάκη.

Στο 31’ ο Σαντριάς και στο 43’ ο Πάγκαλος «κλώτσησαν» τις ευκαιρίες για το 2-0.

Στην επανάληψη μπήκε ο Τσάτσος στη θέση του Γωνιωτάκη για να μπορέσει να κρατήσει μπάλα και να βοηθήσει στην κυκλοφορία, αλλά πέρα της σέντρας-μισό γκολ που έβγαλε στο Σαντριά στο 63’, ο οποίος αστόχησε, δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έδιναν… δικαιώματα στην Προοδευτική να διεκδικήσει κάτι καλό, αφού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με τον Πάγκαλο στο 82’ και στο 86’.

Η προειδοποιητική… βολή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 89’ με το σουτ του Κοξαράκη να αποκρούει εντυπωσιακά ο Θεοδωρόπουλος.

Στην τελευταία φάση του αγώνα όμως από το κόρνερ του Καλαϊτζίδη ο Πλατίγκος βρέθηκε μόνος μες την περιοχή, έπιασε την κεφαλιά και ο Κορτσινίδης χρησιμοποίησε το χέρι του για να απομακρύνει τη μπάλα. Πέναλτι που έκανε γκολ ο Αργυρίου, επαναφέροντας τη «μουρμούρα» στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Ήταν ο 12ος χαμένος βαθμός του ΑΟΧ στην έδρα του…

Το φιλμ του αγώνα

3’ «Βολίδα» του Σαντριά «τραντάζει» το οριζόντιο δοκάρι.
6’ Ο Καλαϊτζίδης αποφεύγει εξαιρετικά τον Τσατσαρή αλλά το σουτ του από πλάγια θέση καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.
7’ Ο Γωνιωτάκης πασάρει στο Σαντριά, που πλασάρει στην έξοδο τον Μπαντίκο, με τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής να αποκρούει.
15’ Σουτ το Μπέλερη άουτ.
18’ Πάσα του Κουσούρη, σουτ του Καλαϊτζίδη άουτ.
19’ Φάουλ Καλαïτζίδη, κεφαλιά Κακαρά άουτ.
23’ ΓΚΟΛ: Πέναλτι δίνει ο Μιχαηλίδης για χέρι του Κακαρά και ο Γωνιωτάκης εκτελεί ψύχραιμα για το 1-0.
31’ Ο Πάγκαλος πασάρει στον Σαντριά που σουτάρει άουτ με το αριστερό.
43’ Ο Καμπλιώνης πασάρει εξαιρετικά στον Πάγκαλο, το σουτ του οποίου καταλήγει άουτ.
63’ Ιδανική σέντρα του Τσάτσου για τον Σαντριά, που με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
82’ Ο Καμπλιώνης για τον Πάγκαλο τον οποίο σταματάει με έγκαιρη έξοδο ο Μπαντίκος.
86’ Ο Καμπλιώνης βγάζει στον κενό χώρο τον Πάγκαλο που πλασάρει για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ μετά την κόντρα σε αμυντικό.
89’ Σουτ του Κοξαράκη εκτινάσσεται εντυπωσιακά και αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.
90+3’: Κόρνερ του Καλαϊτζίδη, κεφαλιά του Πλατίγκου ο Κορτσινίδης με το χέρι απομακρύνει στη γραμμή και δέχεται την κόκκινη. Ψύχραιμος στην εκτέλεση ο Αργυρίου για το 1-1.

Α.Ο. Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Τσατσαρής, Βουρβαχάκης, Παπαζούδης, Δουμάνης, Γωνιωτάκης (61’ Τσάτσος), Πάγκαλος, Καμπλιώνης (87’ Πυθαρούλης), Σαντριάς (77’ Ζντράβκοβιτς).

Προοδευτική: Μπαντίκος, Παπανικόλας, Μπέλερης, Κορκοντζέλος (65’ Κολιούσης), Λαζούρας (46’ Κοξαράκης), Κουσούρης, Κακαράς, Αργυρίου, Βούζας (46’ Πλατίγκος), Τεγούσης, Καλαϊτζίδης.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Φώτο 1: Το γκολ του ΑΟΧ (Γιώργος Σαριδάκης)

Φώτο 2: Γιώργος Δρακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook